Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Lavkarbo pesto med persille og basilikum, plukket i egen urtehage!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Hjemmelaget lavkarbo pesto kan brukes til alt fra ekstra smak på brødskiven, på pizza, i en god brokkolisalat, i en god påleggs salat eller som topping på kjøtt eller fisk. Bruksområdet er stort.

Pesto er en ypperlig måte å konservere urtene og gi de lang holdbarhet i en annen form. Pesto kan stå lenge i en lukket beholder i kjøleskap eller fryses. Frys for eksempel pesto i isbitposer og ta opp en terning etter behov.

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Kruspersille inneholder 1.6 gram karbohydrater per 100 gram. Persille er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin-C samt kalium. Den er også en kilde til vitamin-E, vitamin-K, kalsium og jern. Du kan lese mer om kruspersille her: Kruspersille | Bama.

Basilikum inneholder 1.2 gram karbohydrater per 100 gram. Hvis du bruker mye basilikum vil du nyte godt av at den er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), vitamin-K, jern, kobber og B-vitaminet folat. Den er også en kilde til vitamin-C, kalsium og magnesium. Du kan lese mer om basilikum her: Basilikum | Bama.

Pesto kjøpt i butikk inneholder ofte solsikkeolje. Solsikkeolje inneholder mye omega-6, som kan være usunt og betennelsesfremmende i store mengder. Vi bruker derfor extra virgin olivenolje i vår lavkarbo pesto.

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 10 minutter
Antall: 1 krukke (én krukke gir ca. 16 ss)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 ss | Kalorier: 89kcal | Karbohydrater: 0,6g | Protein: 1,6g | Fett: 8,9g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 50 g pinjekjerner
  • 40 g revet parmesan
  • 40 g kruspersille
  • 25 g basilikum
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 store hvitløksfedd
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 sitron, saften
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene på medium temperatur i en tørr stekepanne, for å få frem den gode nøttesmaken.
  • Bland alle ingrediensene, unntatt sitron, salt og pepper, i en foodprosessor og bland til en jevn pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Hell på krukke og oppbevar i kjøleskap. Pestoen kan også fryses og tas opp etter behov.

Viser 3 kommentarer
  • Anne
    Svar

    *sitronsaft

  • Anne
    Svar

    Altfor dominerende sitronskall. Når det står : Ha eventuelt i mere sitronsaft, så tar du jo oppi safta av den første sitronen. Ødelagt.

    • Svar

      Så kjedelig å høre! Takk for tilbakemeldingen. Vi skal gjøre det litt tydeligere i oppskriften at man kan smake seg frem til rett mengde.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search