Lavkarbokosthold med 3 egg om dagen sunt for hjertet?

Forskning viser at lavkarbokosthold inkludert tre egg for dagen er sunt

En studie fra 2020 viser at lavkarbokosthold inkludert tre egg for dagen reduserer risikoen for type 2 diabetes og hjertesykdom, og hjelper oss til og med å gå ned i vekt.

Dette til tross for alle årene med helseadvarsler om hvordan egg øker kolesterolnivået. Tvert i mot forbedrer egg faktisk arteriehelsen, sier forskere fra University of Alabama i Birmingham.

Å spise tre egg om dagen – i motsetning til tidligere råd om å ikke spise mer enn tre egg i uken – forbedrer kroppens generelle kolesterolprofil og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Denne lavkarbo-høyfett dietten virker spesielt sunt hos godt voksne mennesker som nærmer seg 70.

Forskerne satte 34 overvektige mennesker, i alderen mellom 60 til 75, enten på en diett med svært lavt inntak av karbohydrater eller en diett med lite fett i åtte uker.

Lavkarbokosthold inkludert tre egg for dagen kan vise seg å motvirke diabetes 2 og hjertesykdom.

Lavkarbo mer effektivt og helsefremmende enn lavkalori

Etter åtte uker hadde personene som gikk på lavkarbodietten mistet 10 prosent av kroppsfettet mens de på fettfattig diett mistet 2 prosent. Lavkarbogruppen så også at insulinfølsomheten forbedret seg og deres fastende insulinnivåer falt, noe som tyder på at de hadde senket risikoen for diabetes og hjertesykdom.

– Egg er en viktig, næringsrik matkilde som er avgjørende for vekst og utvikling, samt vedlikehold av muskelmasse, sier leder av forskningsprosjektet Amy Goss.

Hun sier videre at lavkarbodietten viser spesielle fordeler for mennesker fra 65 års alderen. Denne aldersgruppen utgjør en del av befolkningen som har høy risiko for kronisk sykdom og som trenger å bevare muskelmasse.

– Selv om egg var en del av denne studien, kan vi ikke konkludere med at funnene våre er et resultat av daglig egg-forbruk, men jeg tror det vi kan konkludere med er at hele egg kan innlemmes i dietten på en sunn måte uten å påvirke kolesterolet i blodet hos godt voksne, sier Amy Goss .

Kilder

  1. https://www.uab.edu
  2. Artikkelen ble først publisert i Nye mat og helse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search