Nydelig langtidskokt biff ragu servert med blomkålpuré
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo biff ragu er laget på samme måte som tradisjonell italiensk biff ragu. Biff ragu er en italiensk rett som kan minne om bolognaise på smak. Selv så mye som vi elsker bolognaise, synes vi faktisk denne gryten er enda bedre! Den relativt lange koketiden gir et skikkelig mørt og smakfullt kjøtt.
Bytt ut pastaen
Denne retten serveres tradisjonelt til pasta. Vi har i denne oppskriften valgt å servere gryten til en mild og fløyelsmyk blomkålpuré. Denne kombinasjonen smaker skikkelig godt.
Strø gjerne over ferske urter, som basilikum eller timian, og parmesan før servering.
Rødvin i lavkarbo mat
I det italienske kjøkken står som regel rødvinen klar på kjøkkenbenken for å kunne anvendes i matlaging. Vi har absolutt noe å lære av italienerne her. Tilsetter du rødvin i denne sausen gir du nemlig smaksløkene dine det de ikke visste at de trengte. Sausen blir nydelig!
Det kan være en god idé å ha en kartong rødvin stående klar på kjøkkenbenken. Når du skal velge rødvin anbefaler vi deg å velge en billig rødvin med lavt innhold av karbohydrater, gjerne under 3 gram/liter. Dette finner du enkelt informasjon om på hyllen i vinmonopolet eller på deres hjemmeside, som du finner her.
Du kan fint lage lavkarbo biff ragu uten rødvin. Utelater du rødvin får du frem noen av de samme smakene ved å tilsette rødvinseddik.
Du kan også bytte høyrygg med kjøttdeig av storfe. Da får du en mer budsjettvennlig middag.
Lavkarbo biff ragu eller glutenfri og kan enkelt lages melkefri.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
Langtidskokt biff ragu med blomkålpurè
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Biff ragu
- 350 g høyrygg eller annet storfekjøtt, som ytrefilet, entrecote eller kjøttdeig
- 2 sjalottløk
- 0,25 paprika
- 1 stilk stangselleri
- 1 hvitløksfedd
- Meierismør til steking
- Salt og pepper
- 2 ss tomatpuré
- 200 g hakkede hermetiske tomater
- 2 dl vann evt. rødvin. Bruker du rødvin trenger du ikke rødvinseddik
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss kyllingfond
- 1 laurbærblad
- 1 ts tørket timian
- 1 ts Sukrin gold (kan utelates)
- Evt. parmesan til topping
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 ss meierismør
- Muskatnøtt
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Biff ragu
- Del kjøttet i biter, ca. 2x4 cm. Kutt sjalottløk og paprika i terninger, stangselleri i tynne skiver og finhakk hvitløk.
- Smelt smør i en gryte på medium/høy temperatur. Stek kjøttet i puljer i gryten, til det får stekeskorpe men ikke er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en skål.
- Tilsett sjalottløk i gryten og stek i ca. fem minutter før du rører inn paprika, stangselleri og hvitløk. Stek i noen minutter før du tilsetter tomatpuré. Frese i gryten i et par minutter.
- Tilsett det stekte kjøttet, hermetiske tomater, vann, rødvinseddik, kyllingfond, laurbærblad, timian og sukrin gold.
- Legg på lokk og la gryten trekke rett under kokepunktet i 1,5-2 timer, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
Blomkålpuré
- Kutt blomkålen i buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker blomkålen. Kok opp og la koke i ca. 10 minutter, til den er mør.
- Hell av kokevannet. Tilsett smør, litt muskat, salt og pepper. Bruk stavmikser til å lage en glatt puré.
- Server biff ragu med blomkålpuré og raspet parmesan etter ønske.