Lavkarbo kyllingschnitzel, sprø kylling som er superenkel å lage!
Innlegget kan inneholde reklamelinker.
Kyllingschnitzel i lavkarboversjon, passer både som helgemat og som hverdagsmat. Dette er en enkel rett å lage også smaker det skikkelig godt med panert kylling. Vi har servert kyllingen med sukkerfri ketchup. Men hva med å lage din egen hjemmelagde sukkerfrie ketchup? Du finner oppskrift til en knallgod ketchup her.
Hokkaidogresskar er en fin grønnsak i et lavkarbo kosthold. Gresskaret inneholder rundt 6 gram karbohydrater per 100 gram. Hokkaidogresskar har en søtlig smak som kan minne om søtpotet. Konsistensen er også lik. Har du ikke prøvd dette gresskaret enda anbefaler vi deg å teste det ut. Du finner det i butikken på høsten.
Som panering på kyllingschnitzelen har vi brukt Monster Baconkrisp. Du finner også mange andre varianter av baconsvor i butikken.
Sjekk gjerne ut vår oppskrift på lavkarbo kyllingnuggets, som du finner her.

Lavkarbo kyllingschnitzel med bakt hokkaidogresskar
LAVKARBO KYLLINGSCHNITZEL MED BAKT HOKKAIDOGRESSKAR
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Eddiklake
- 1 kyllingfilet
 - 2 ss lys eddik
 - 1 ts salt
 - 1 dl vann
 
Panering
- 1 egg
 - 50 g baconkrisp
 - 1 ts paprikapulver
 - 1 ts salt
 
Bakt hokkaidogresskar
- 0.25 stk. hokkaidogresskar (varier mengden etter hvor mye du ønsker å spise)
 - Cooking spray evt. olje
 - Salt og pepper
 
Til servering
- Sukkerfri ketchup
 - Fersk kruspersille
 
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfileten på langsiden, slik at du deler én kyllingfilet i to tynne fileter.
 - Lag eddiklake ved å blande eddik, salt og vann i en bolle. Tilsett kyllingfiletene og la de ligge i laken i 30 minutter. Laken bidrar til å gjøre kyllingen mør, da den bryter fibrene i kjøttet.
 - Sett ovnen på varmluft på 200 grader.
 - Pisk egg i en bolle.
 - Kjør baconsvor i en foodprosessor eller lignende. Bland sammen baconsvor, salt og paprikapulver i en bolle.
 - Dypp kyllingfileten først i eggeblandingen, før den dyppes i paneringsblandingen. Legg kyllingen på bakebrett med bakepapir.
 - Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 15 - 20 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
 - Skjær hokkaidogresskar i tynne båter. Pensle med olje og strø over salt og pepper. Spre gresskaret utover et bakebrett og stek i ovnen sammen med kyllingen i 20 minutter.
 - Serveres med sukkerfri ketchup og hakket kruspersille.
 
							
					
	
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
		