Lavkarbo granola med nøtter og deilig kryddersmak!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo crunchy granola passer perfekt på for eksempel cottage cheese, rømme, gresk eller tyrkisk yoghurt eller med usøtet mandelmelk.
Kanskje du kjenner til Crunchy müsli som smaker søtt og som inneholder både store og små sprø biter. Vi har laget en lavkarbo versjon av denne granolaen.
Litt om ingrediensene
Vi har brukt en kombinasjon av nøtter og kjerner i denne oppskriften. Du kan kombinere de nøttene du ønsker, bare sørg for at totalmengden blir ca. lik.
Vi har også brukt avfettet linfrømel og dette er den ingrediensen som får nøttene til å klebre seg sammen til store knasende biter.
Du kan velge selv om du vil tilsette kokoschips, sjokoladenibs og frysetørkede bringebær. Granolaen er skikkelig god som den er, og du bestemmer selv hvor mange ekstra ingredienser du vil inkludere.
Næringsinnhold
Vi vet at de fleste leserne våre foretrekker å få oppgitt næringsinnhold per porsjon eller enhet da det er mer brukervennlig i hverdagen.
Næringsinnholdet i denne oppskriften er oppgitt per 100 gram granola og ikke per porsjon. Vi har gjort det slik i denne oppskriften fordi dette er en typisk ingrediens man forsyner seg ulikt av.
Er du på utkikk etter andre lavkarbo oppskrifter? Du finner alle våre oppskrifter her.
Lavkarbo crunchy granola
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 80 g valnøtt
- 40 g avfettet linfrømel
- 40 g hasselnøtt
- 40 g gresskarkjerner
- 40 g Finesse bakesukker
- 1 ts kanel
- 0.5 ts salt
- 1 egg
Valgfrie ingredienser
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Bland alle ingrediensene i en foodprosessor, unntatt egg. Pulser i noen sekunder slik at du bevare noen store nøttebiter. Bland så inn egget med en slikkepott.
- Bre blandingen på et bakepapir. Blandingen kan legges tett sammen da den skal knekkes opp når den er avkjølt.
- Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk underveis slik at granolaen ikke blir brent.
- Avkjøles helt på bakebrettet. Granolaen kjennes myk ut når den er varm, men blir hard når den avkjøles. Knekkes opp når den er avkjølt og oppbevares i en lukket boks eller krukke på kjøkkenbenken.
- Bland inn kakaonibs, frysetørket bringebær og kokoschips dersom du ønsker det.
Denne granolaen har blitt en favoritt! Lager den nesten hver uke 😀 Syns dog det er litt vanskelig å få den «flat nok» til å bli crunchy, særlig når jeg dobler oppskriften. Får prøve å bre det utover to bakebrett neste gang.
Hei, Så kjekt å høre! Du kan forsøke å kjevle deigen mellom to bakepapir.