Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleriris

Vår aller beste fiskegratengoppskrift!

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleriris, og andre grønnsaker som aubergine, er en skikkelig digg fiskerett som passer til hele familien. Retten har svært få karbohydrater og er også en mager rett for de som teller både kalorier og karbohydrater.

Selv om retten inneholder få kalorier per porsjon er den mektig og gir god metthetsfølelse som varer lenge.

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleriris. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleriris. Foto, Aina Sjo.

Vi har servert retten med dampet brokkoli. Andre passende alternativer er smørstekt aspargesbønner eller asparges, eller blomkålpuré.

Seterrømme eller avokado er fint å servere som tilbehør, dersom du ønsker mer fett i måltidet.

Du finner mange flere lavkarbo oppskrifter her.

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleriris. Foto, Aina Sjo.

Tomatisert fiskegrateng med selleriris

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 556kcal | Karbohydrater: 9,9g | Protein: 40g | Fett: 38g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 rødløk
  • 0,5 grønn paprika
  • 0,5 aubergine
  • 1 chili
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0,5 lime, saften
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss tørket oregano
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 400 g sellerirot eller blomkål
  • 500 g torskefilet delt i grytebiter
  • 175 g revet ost
  • Brokkoli til servering

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt rødløk, paprika og aubergine i terninger og finhakk chili. Fjern frøene fra chilien.
  • Varm olje i en stor kjele til medium varme. Stek rødløk og aubergine i 5 minutter før du tilsetter paprika og chili. Fres i et par minutter før du tilsetter tomatpuré.
  • Hell over hermetiske hakkede tomater, glutenfri soyasaus, limesaft og fond. Tilsett også tørket oregano, tørket rosmarin, paprikapulver, salt og pepper. Gir et raskt oppkok og la smuputre uten lokk i rundt 10 minutter.
  • Rens selleriroten og rasp til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor. Bruker du blomkål gjør du det samme med den. Rør inn i gryten.
  • Hell alt over i en stor ildfast form eller i en jerngryte som tåler stekeovn. Fordel fiskestykkene i gryten og strø over revet ost.
  • Stek midt i stekeovnen i rundt 25 minutter, til osten er gyllen.
  • Server gjerne retten med dampet brokkoli.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search