Kyllinglår med sellerirotpuré, stekte grønnsaker og sennepssaus!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi liker å eksperimentere med smaker og tilbehør og lager derfor litt utradisjonelle retter som vi syntes smaker godt. For eksempel denne retten, som kanskje høres litt rar ut men som falt godt i smak.
Sennepssausen serveres kald og blir som en dressing til maten. Den er mild og litt søt, med en rolig sennepssmak.
Vi har brukt French´s yellow mustard, men bruk gjerne Dijon sennep. Endrer du sennep må du smake deg frem til rett mengde da de har ulik sennepssmak.
Vi har brukt Sukrimelis som søtning i sausen. Du kan bruke andre søtningsmidler, men dersom du bruker søtning i strøform må sennepssausen stå og trekke frem til kornene er oppløst.
Sausen inneholder egg fordi vi har brukt majones. Vil du ha en eggefri saus kan du erstatte majones med lik mengde seterrømme.
Lavkarbo kyllinglår med sennepssaus
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 grillet kyllinglår, ferdig krydret
Stekte grønnsaker
- Meierismør til steking
- 100 g rosenkål
- 0.5 rødløk
- 8 stk. cherry tomater
- Salt
Sennepssaus
- 75 g seterrømme
- 25 g majones
- 10-15 g French´s yellow mustard (evt. en annen sort)
- 15 g Sukrinmelis
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss hakket fersk dill
Sellerirotpuré
- 450 g sellerirot
- 2 ss meierismør
- 2 ss creme fraiche
- 1 ss sitronsaft
- Muskat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Legg kyllinglårene i en ildfast form og stek midt i stekeovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
- Del rosenkål i fire og rødløk i skiver. Stek dette og tomater i en stekepanne med smør. Strø over salt etter smak.
- Bland alle ingrediensene til sennepssausen i en skål. Smak til med søtning og sennep.
- Rens og kutt sellerirot i terninger. Kok mør i kjele med vann. Hell av kokevannet og tilsett de øvrige ingrediensene. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser.
- Dander retten på fat og hell over sennepssaus.