Asiatisk inspirert wok med svinekjøtt, kål og peanøttsaus!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne retten likte jeg veldig godt og jeg håper den faller i smak hos deg også. Det var mye kål igjen fra julen og en perfekt måte å bruke kål på er å lage lavkarbo wok med kjøtt, kål og en digg saus.
Hodekål har litt over 5 gram karbohydrater per 100 gram. Vi syntes kål fint kan inngå i et lavkarbo kosthold, men ønsker du en variant med færre karbohydrater kan du testen denne retten med spisskål.
Spisskål har bare 0,9 gram karbohydrater per 100 gram. Spisskål har en litt mykere konsistens og bør ikke stek like lenge som hodekål skal steke i denne retten.
Vi har toppet woken med salte peanøtter. Det er store variasjoner i karbohydratinnhold i peanøtter. Vi anbefaler Rema 1000 sine peanøtter fra Nøttegården som er stekt i rapsolje og kokosolje.
Disse inneholder 6 gram karbohydrater per 100 gram men har en bedre stekeolje enn andre peanøtter med færre karbohydrater. De billigste sortene er ofte stekt i palmeolje.
Lavkarbo sataywok med svinekjøtt og kål
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig av svinekjøtt evt. en annen sort
- Olivenolje til steking
- 400 g hodekål evt. spisskål
- 0,5 rødløk
- 1 vårløk
- 0,5 chili
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts raspet ingefær
- Pepper
- Røykt paprika
- 1 ss hakket koriander
Sataysaus
- 3 ss glutenfri soyasaus
- 3 ss ketchup uten sukker
- 1 ts oksefond
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 0,5 lime, saften
- 1 ss SukrinSirup gold evt. sukrin gold
Forslag til topping
- Salte peanøtter
- Koriander
- Limebåter
Fremgangsmåte
- Varm olje i en gryte eller stor stekepanne til medium temperatur og stek kjøttdeig.
- Strimle hodekål og skjær rødløk og vårløk i tynne skiver. Finhakke chili, hvitløk og ingefær.
- Tilsett grønnsakene i gryten og stek i ca. 10 min. Stek frem til kålen blir myk. Krydre med pepper og røykt paprikapulver.
- Bland alle ingrediensene til sausen i en skål før du heller sausen over woken. Stek videre i noen minutter før retten er klar.
- Bland inn hakket koriander og server gjerne med hakkede salte peanøtter og lime.
God, men ble alt for salt hos meg. Jeg brukte Helios sin tamarisoya og så etterpå at den inneholder 12g salt/ 100 ml. 3 ss inneholder dermed 5,4g salt, så se på saltinnholdet i soyaen du bruker og vurder mengden deretter
Hei, vi bruker bare den glutenfrie soyasausen og har derfor bare testet mengden ut ifra denne varianter. Takk for tilbakemeldingen. Det kan være nyttig for andre å lese at det beste er å bruke den som står oppført i oppskriften, med mindre man smaker seg frem til rett mengde med en annen sort 🙂
Denne retten er nydelig. Har blitt en gjenganger her hjemme.
Fantastisk.! Familiens nye favoritt.
Jeg har nå måtte lage denne ien gang i uken for å tilfredsstille familien.
Så kjekt å høre!
Dette er en av mine favoritter! Super enkel å lage og smaker kjempe godt🤩