Lavkarbo sataywok med svinekjøtt og kål

Asiatisk inspirert wok med svinekjøtt, kål og peanøttsaus!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne retten likte jeg veldig godt og jeg håper den faller i smak hos deg også. Det var mye kål igjen fra julen og en perfekt måte å bruke kål på er å lage lavkarbo wok med kjøtt, kål og en digg saus.

Hodekål har litt over 5 gram karbohydrater per 100 gram. Vi syntes kål fint kan inngå i et lavkarbo kosthold, men ønsker du en variant med færre karbohydrater kan du testen denne retten med spisskål.

Spisskål har bare 0,9 gram karbohydrater per 100 gram. Spisskål har en litt mykere konsistens og bør ikke stek like lenge som hodekål skal steke i denne retten.

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Vi har toppet woken med salte peanøtter. Det er store variasjoner i karbohydratinnhold i peanøtter. Vi anbefaler Rema 1000 sine peanøtter fra Nøttegården som er stekt i rapsolje og kokosolje.

Disse inneholder 6 gram karbohydrater per 100 gram men har en bedre stekeolje enn andre peanøtter med færre karbohydrater. De billigste sortene er ofte stekt i palmeolje.

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt og kål

4,83 fra 17 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 692kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 50g | Fett: 46g
Allergener
Peanøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svinekjøtt evt. en annen sort
  • Rapsolje til steking
  • 400 g hodekål evt. spisskål
  • 0,5 rødløk
  • 1 vårløk
  • 0,5 chili
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts raspet ingefær
  • Pepper
  • Røykt paprika
  • 1 ss hakket koriander

Sataysaus

Forslag til topping

  • Salte peanøtter
  • Koriander
  • Limebåter

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en gryte eller stor stekepanne til medium temperatur og stek kjøttdeig.
  • Strimle hodekål og skjær rødløk og vårløk i tynne skiver. Finhakke chili, hvitløk og ingefær.
  • Tilsett grønnsakene i gryten og stek i ca. 10 min. Stek frem til kålen blir myk. Krydre med pepper og røykt paprikapulver.
  • Bland alle ingrediensene til sausen i en skål før du heller sausen over woken. Stek videre i noen minutter før retten er klar.
  • Bland inn hakket koriander og server gjerne med hakkede salte peanøtter og lime.

Viser 6 kommentarer
  • Anne Kathrine
    Svar

    God, men ble alt for salt hos meg. Jeg brukte Helios sin tamarisoya og så etterpå at den inneholder 12g salt/ 100 ml. 3 ss inneholder dermed 5,4g salt, så se på saltinnholdet i soyaen du bruker og vurder mengden deretter

    • Svar

      Hei, vi bruker bare den glutenfrie soyasausen og har derfor bare testet mengden ut ifra denne varianter. Takk for tilbakemeldingen. Det kan være nyttig for andre å lese at det beste er å bruke den som står oppført i oppskriften, med mindre man smaker seg frem til rett mengde med en annen sort 🙂

  • Eva Lian
    Svar

    5 stjerner
    Denne retten er nydelig. Har blitt en gjenganger her hjemme.

  • Lars Enok Wang
    Svar

    5 stjerner
    Fantastisk.! Familiens nye favoritt.
    Jeg har nå måtte lage denne ien gang i uken for å tilfredsstille familien.

    • Robert Helle
      Svar

      Så kjekt å høre!

    • Natasja Ida Nsiah
      Svar

      5 stjerner
      Dette er en av mine favoritter! Super enkel å lage og smaker kjempe godt🤩

4,83 from 17 votes (14 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search