Lavkarbo sataywok med svinekjøtt og kål

Ja takk, meld meg på (gratis)

Asiatisk inspirert wok med svinekjøtt, kål og peanøttsaus!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Denne retten likte jeg veldig godt og jeg håper den faller i smak hos deg også. Det var mye kål igjen fra julen og en perfekt måte å bruke kål på er å lage lavkarbo wok med kjøtt, kål og en digg saus.

Hodekål har litt over 5 gram karbohydrater per 100 gram. Vi syntes kål fint kan inngå i et lavkarbo kosthold, men ønsker du en variant med færre karbohydrater kan du testen denne retten med spisskål.

Spisskål har bare 0,9 gram karbohydrater per 100 gram. Spisskål har en litt mykere konsistens og bør ikke stek like lenge som hodekål skal steke i denne retten.

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Vi har toppet woken med salte peanøtter. Det er store variasjoner i karbohydratinnhold i peanøtter. Vi anbefaler Rema 1000 sine peanøtter fra Nøttegården som er stekt i rapsolje og kokosolje.

Disse inneholder 6 gram karbohydrater per 100 gram men har en bedre stekeolje enn andre peanøtter med færre karbohydrater. De billigste sortene er ofte stekt i palmeolje.



Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt og kål

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 min.
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 692kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 50g | Fett: 46g
Allergener
Peanøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • Rapsolje til steking
  • 400 gram svinekjøttdeig evt. en annen sort
  • 400 gram hodekål evt. spisskål
  • 0.5 stk. rødløk
  • 1 vårløk
  • 0.5 stk. chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær
  • Pepper
  • Røykt paprika
  • 1 ss hakket koriander

Sataysaus

  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ss sukkerfri ketchup
  • 1 ts oksefond
  • 2 ss peanøttsmør uten tilsatt sukker
  • 0.5 stk. lime, saften
  • 1 ss sukrinsirup gold evt. sukringold

Toppingforslag

  • Salte peanøtter
  • Koriander
  • Limebåter

Fremgangsmåte

  • Stek kjøttdeig i en stor stekepanne eller i en gryte med olje.
  • Strimle hodekål og skjær rødløk og vårløk i tynne skiver. Finhakke chili, hvitløk og ingefær.
  • Tilsett grønnsakene i gryten og stek i ca. 10 minutter. Stek frem til kålen blir myk. Krydre med pepper og røykt paprikapulver.
  • Bland alle ingrediensene til sausen i en skål før du heller sausen over woken. Stek videre i noen minutter før retten er klar.
  • Bland inn hakket koriander og server gjerne med hakkede salte peanøtter og limebåter.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search