Kremet lakserett med squashspaghetti
Kremet squashspaghetti med laks er en smaksrik lakserett med smak av hvitløk og parmesan. Retten er enkel å lage og er fin å servere i hverdagen når du vil ha noe sunt som samtidig smaker godt.
Varier gjerne smaken med å tilsette andre grønnsaker eller chili og ingefær. Retten blir nok også veldig god ferske reker som topping.
Erstatt gjerne squashspaghetti med strimlet kål for variasjon.
Lavkarbo kremet squashspaghetti med laks
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 laksefilet
- 2 sjaottløk
- 2 fedd hvitløk
- 4 stk. plommetomater
- Meierismør til steking
- 2 dl kremfløte
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ts fiskefond
- Salt og pepper
- 2 ss revet parmesan
- 1 squash
- 1 neve ruccola
- 1 ss hakket gressløk
Fremgangsmåte
- Del laks i små biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Del tomatene i grove biter.
- Stek laksebitene i et par minutter i en stekepanne med smør. Legg laksen til side når den er gjennomstekt.
- Stek sjalottløk og hvitløk i stekepannen i ca. fem minutter. Tilsett mer smør etter behov. Stek tomatene med løken i et par minutter.
- Hell over fløte, hvitvinseddik og fond. Kok opp og la putre i stekepannen til sausen tykner. Rør inn revet revet parmesan når du har rett konsistens på sausen.
- Smak til med salt og pepper.
- Strimle squash i tynne strimler før du vender inn i sausen.
- Bland inn strekt laks, ruccola og gressløk. Topp gjerne retten med parmesan og ferske tomater før servering.
Veldig god. 18-åringen elsket denne oppskriften. Kommer til å bruke denne mye 😍
Så bra! Takk for tilbakemeldingen! 😀
Nydelig, skal gjentas!