Kremet lakserett med squashspaghetti
Kremet squashspaghetti med laks er en smaksrik lakserett med smak av hvitløk og parmesan. Retten er enkel å lage og er fin å servere i hverdagen når du vil ha noe sunt som samtidig smaker godt.
Varier gjerne smaken med å tilsette andre grønnsaker eller chili og ingefær. Retten blir nok også veldig god ferske reker som topping.
Erstatt gjerne squashspaghetti med strimlet kål for variasjon.
![Kremet squashspaghetti med laks](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2023/01/kremet-squashspaghetti-med-laks-2-scaled.jpg)
Kremet squashspaghetti med laks
Lavkarbo kremet squashspaghetti med laks
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/fisk-30x30.png)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/melk-30x30.png)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/sulfitter-30x30.png)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 laksefilet
- 2 sjaottløk
- 2 fedd hvitløk
- 4 stk. plommetomater
- Meierismør til steking
- 2 dl kremfløte
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ts fiskefond
- Salt og pepper
- 2 ss revet parmesan
- 1 squash
- 1 neve ruccola
- 1 ss hakket gressløk
Fremgangsmåte
- Del laks i små biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Del tomatene i grove biter.
- Stek laksebitene i et par minutter i en stekepanne med smør. Legg laksen til side når den er gjennomstekt.
- Stek sjalottløk og hvitløk i stekepannen i ca. fem minutter. Tilsett mer smør etter behov. Stek tomatene med løken i et par minutter.
- Hell over fløte, hvitvinseddik og fond. Kok opp og la putre i stekepannen til sausen tykner. Rør inn revet revet parmesan når du har rett konsistens på sausen.
- Smak til med salt og pepper.
- Strimle squash i tynne strimler før du vender inn i sausen.
- Bland inn strekt laks, ruccola og gressløk. Topp gjerne retten med parmesan og ferske tomater før servering.
Veldig god. 18-åringen elsket denne oppskriften. Kommer til å bruke denne mye 😍
Så bra! Takk for tilbakemeldingen! 😀
Nydelig, skal gjentas!