Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett

Lavkarbo paella

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Spansk paella i lavkarbo-versjon. Paella lages med ulike variasjoner av sjømat og/eller kjøtt. I denne versjonen finner du lårfilet av kylling, chorizo og scampi. Blåskjell og reker er andre forslag som gir retten smaksvariasjon.

Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett

Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett. Retten på bildet inneholder Selleri-ris fra tights.no, som ikke selges lengre. Oppskriften er derfor endret litt og kan avvike fra bildet. Foto: Marie Gundersen

Blomkålris kjøper du ferdig kuttet eller så lager du det enkelt i en foodprosessor eller med et rivjern. Du kan eventuelt bruke sellerirot og tilberede den på samme måte som blomkål.

Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

 

Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett

Lavkarbo paella

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 436kcal | Karbohydrater: 5,6g | Protein: 34g | Fett: 30g
Allergener
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 175 g chorizo
  • 500 g sellerirot eller blomkål
  • 2 sjalottløk
  • 2 rød paprika
  • 2 hvitløksfedd
  • 5 ss olivenolje
  • 300 g strimlet lårfilet av kylling
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts safran (kan utelates)
  • 175 g scampi uten skall
  • 2 ss kyllingfond
  • 0,5 dl vann
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille
  • Sitron eller lime til servering

Fremgangsmåte

  • Kutt chorizo i mindre biter. Rens og rasp sellerirot til ris med et rivjern. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger. Finhakk hvitløk.
  • Varm olivenolje til medium temperatur i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, sjalottløk, paprika og hvitløk. Stek til grønnsakene er mør. Tilsett strimlet kylling og stek til det er gjennomstekt. Rør inn raspet sellerirot og stek videre i et par minutter.
  • Tilsett paprikapulver, gurkemeie, safran, kyllingfond og vann. Kok opp og la småkoke til væsken absorberes.
  • Bland inn scampi og stek til scampien er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
  • Topp retten med finhakket frisk kruspersille og server med sitron eller lime. Buen provecho!

Viser 8 kommentarer
  • Irene Rosander
    Svar

    hva kan jeg bruke istedet for chorizo, liker ikke det 🥴

    • Svar

      Bare bruk en sort pølse du liker, eller dropp det og ta mer av kylling eller scampi 🙂

  • Caroline
    Svar

    5 stjerner
    Kjempe god oppskrift, denne skal vi lage flere ganger! 😋

  • Anonym
    Svar

    Kan den lages dagen før og varmes opp i ovn tro?

    • Robert Helle
      Svar

      Det vil jeg tro går fint. Men rekene kan bli litt seige 🙂

  • Eva Lian
    Svar

    5 stjerner
    Denne retten falt i smak hos meg. Masse gode smaker, og vil bli laget flere ganger. Tusen takk for oppskrift. 🙏

5 from 2 votes

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search