Lavkarbo paella
Innlegget kan inneholde reklamelinker.
Spansk paella i lavkarbo-versjon. Paella lages med ulike variasjoner av sjømat og/eller kjøtt. I denne versjonen finner du lårfilet av kylling, chorizo og scampi. Blåskjell og reker er andre forslag som gir retten smaksvariasjon.

Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett. Retten på bildet inneholder Selleri-ris fra tights.no, som ikke selges lengre. Oppskriften er derfor endret litt og kan avvike fra bildet. Foto: Marie Gundersen
Blomkålris kjøper du ferdig kuttet eller så lager du det enkelt i en foodprosessor eller med et rivjern. Du kan eventuelt bruke sellerirot og tilberede den på samme måte som blomkål.
Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo paella
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 175 g chorizo
- 500 g sellerirot eller blomkål
- 2 sjalottløk
- 2 rød paprika
- 2 hvitløksfedd
- 5 ss olivenolje
- 300 g strimlet lårfilet av kylling
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts safran (kan utelates)
- 175 g scampi uten skall
- 2 ss kyllingfond
- 0,5 dl vann
- Salt og pepper
- Frisk kruspersille
- Sitron eller lime til servering
Fremgangsmåte
- Kutt chorizo i mindre biter. Rens og rasp sellerirot til ris med et rivjern. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger. Finhakk hvitløk.
- Varm olivenolje til medium temperatur i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, sjalottløk, paprika og hvitløk. Stek til grønnsakene er mør. Tilsett strimlet kylling og stek til det er gjennomstekt. Rør inn raspet sellerirot og stek videre i et par minutter.
- Tilsett paprikapulver, gurkemeie, safran, kyllingfond og vann. Kok opp og la småkoke til væsken absorberes.
- Bland inn scampi og stek til scampien er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
- Topp retten med finhakket frisk kruspersille og server med sitron eller lime. Buen provecho!
hva kan jeg bruke istedet for chorizo, liker ikke det 🥴
Bare bruk en sort pølse du liker, eller dropp det og ta mer av kylling eller scampi 🙂
Kjempe god oppskrift, denne skal vi lage flere ganger! 😋
Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Kan den lages dagen før og varmes opp i ovn tro?
Det vil jeg tro går fint. Men rekene kan bli litt seige 🙂
Denne retten falt i smak hos meg. Masse gode smaker, og vil bli laget flere ganger. Tusen takk for oppskrift. 🙏
Tusen takk for topp tilbakemelding 🙂