Lavkarbo kyllingschnitzel – sprø og saftig!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi serverte kyllingschnitzelen med salat og en smaksrik basilikumaioli, som du finner oppskrift til her. Andre alternativer til dressing kan være chilimajones, som du finner her.
Salaten er enkel og overkommelig å få til. Med en enkel salat har du bedre tid til å tilberede lavkarbo panert kylling og basilikumaioli.
Kyllingen er panert med sesamfrø, mandelmel og havrefiber. Du kan justere mengden på panering og utelate ting du ikke liker eller tåler. Havrefiber kan erstattes av pofiber, eller utelates.
Må jeg ha airfryer?
Lavkarbo kyllingschnitzel er tilberedt i airfryer, men bruk gjerne stekepannen med stekefett. Eller bruk stekeovnen og stek kylling på over- og undervarme på 200 grader i ca. 20 minutter. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo kyllingschnitzel med salat og basilikumaioli
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g kyllingfilet
- 100 g salatblanding
- 8 cherry tomater
- 0,5 agurk
- 2 ss olivenolje
- 1 ts eplecidereddik
- 2 porsjoner basilikumaioli
Eggeblanding
- 2 egg
- 1 ss sitronsaft
- Salt og pepper
Panering
- 6 ss sesamfrø
- 3 ss mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 ss havrefiber
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
Fremgangsmåte
- Kutt grønnsakene til salaten i mindre biter. Bland olivenolje og eplecidereddik i en skål før du sirkler dette over salaten.
Eggeblanding
- Pisk sammen egg, sitronsaft og litt salt og pepper. Kutt kyllingfiletene på langs og legg i blandingen.
Panering
- Bland sammen de tørre ingrediensene og litt salt og pepper. Tilsett gjerne ekstra krydder etter ønske. Legg kyllingfiletene i blandingen. Sørg for å presse paneringen godt på kyllingen.
- Forvarm airfryeren til 200 grader. Legg filetene separert i kammerset og stek i ca. 10 minutter. Snu kyllingfiletene halvveis i stekingen. Alternativt kan de stekes i stekepanne med smør eller olje. Stek på begge sider frem til filetene er gjennomstekt og gylden i fargen.
- Server med salat og basilikumaioli.