Lavkarbo crackers med chiafrø





Lavkarbo crackers med chiafrø

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo crackers er perfekte til å brukes med pålegg eller som snacks alene. Kan serveres sammen med et ostefat, og smaker fantastisk med kremost og friske urter på toppen.

I oppskriften er det brukt mozzarella, men en kan gjerne eksperimentere med ulike oster som for eksempel parmesan eller cheddar. Strø gjerne over krydder du liker eller litt ekstra salt. 

Lavkarbo crackers med chiafrø. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo crackers med chiafrø. Foto, Marie Gundersen.

Kjeksene er toppet med chiafrø, men forsøk gjerne med valmuefrø eller sesamfrø.

Oppbevar kjeksene i en lukket beholder for lengre holdbarhet.

Oppskriften på lavkarbo crackers med chiafrø er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo crackers med chiafrø. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo crackers med chiafrø

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 28 kjeks)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 kjeks | Kalorier: 65kcal | Karbohydrater: 0,3g | Protein: 3g | Fett: 6g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 160 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 110 g revet ost (parmesan, cheddar eller mozzarella)
  • 1 egg
  • 5 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 3 ts chiafrø eller valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  • Bland mandelmel, revet ost, egg, olivenolje og salt i en bolle. Bland sammen til det er godt kombinert.
  • Kjevle ut deigen mellom to bakepapir til en jevn flate, rundt 2-3 mm tykk.
  • Skjær deigen i ønsket form. Du kan for eksempel bruke kanten av et vannglass for å lage runde kjeks eller kutt i firkanter med en kniv.
  • Legg formen over på et stekebrett med bakepapir og strø over chiafrø og eventuelt litt ekstra salt.
  • Stek midt i stekeovn i 15-18 minutter, til de er gyllen.
  • Avkjøl på rist. Oppbevar i en lukket beholder.
  • Server gjerne med kremost og friske urter.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search