Smaksrik lavkarbo kylling curry, perfekt til både hverdags og fest!
Dette er en enkel lavkarbo kylling curry rett med kokosmelk, som du lett lager på under 40 minutter. Kyllinggryten inneholder få ingredienser, men inneholder likevel mange gode smaker. Lavkarbo kylling curry er både glutenfri og laktosefri.
Kylling curry er servert med blomkålris, som du finner oppskrift til her.
Vil du ha flere lavkarbo middagstips, finner du en lang liste her. Vi har også mange fristende desserttips, som du finner her.
Lavkarbo kylling curry
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Marinade
- 800 g lårfilet av kylling
- 4 ss olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss rød curry paste
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 2 ts raspet ingefær
Curry-gryte
- olivenolje til steking
- 4 sjalottløk
- 1 rød paprika
- 1 chili (med eller uten frø)
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss rød curry paste
- 600 g kokosmelk (ikke lett)
- 1 dl vann
- 1 ss kyllingfond
- 200 g aspargesbønner
- Salt og pepper
Forslag til tilbehør
- Blomkålris
- Brokkoli
- Koriander
Fremgangsmåte
- Del lårfilet av kylling i passe biter. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Vend inn kyllingbitene og la ligge i ca. 20 min.
- Varm olje i en gryte til medium temperatur. Brun kyllingbitene litt av gangen på alle sider, slik at det får lett gylden farge uten å bli gjennomstekt. Legg over i en skål.
- Kutt sjalottløk og paprika i små terninger og finhakk chili.
- Stek sjalottløk og paprika i ca. 8 min på medium temperatur i gryten du stekte kyllingbitene i. Tilsett chili og tomatpuré og stek i ytterligere et minutt.
- Tilsett kokosmelk, vann, kyllingfond og curry paste. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn saus. Du kan også la være å gjøre dette og bevare grønnsakene hel i gryten.
- Ha i aspargesbønner og kyllingbitene. Kok opp og la putre i ca. 15 min.
- Smak til med salt og pepper.
- Stek blomkålris som anvist i oppskriften, damp brokkolibuketter i en kjele og server gjerne retten med frisk koriander.