Fyldig og smaksrik blomkålsuppe med bacon
Blomkålsuppen er fyldig og kremet, og gir en god metthetsfølelse. Suppen faller garantert i smak hos de fleste. Glutenfri oppskrift.
Vi viser et eksempel på garnityr som passer til lavkarbo blomkålsuppe, som du ser avbildet i denne oppskriften. Du kan prøve deg frem med andre varianter. Noen eksempler kan være stekt champignon, pinjekjerner, nøtter og urter.
Ønsker du tips til flere lavkarbo middagsoppskrifter, finner du det her.
Lavkarbo blomkålsuppe
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 medium blomkål
- 4 sjalottløk
- 75 g meierismør
- 5 dl hønsekraft (evt. vann og kyllingfond)
- 3 dl kremfløte
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 klype kajennepepper
- Salt og pepper
Topping
- 200 g baconterninger
- Meierismør til steking
- Valgfrie urter
Fremgangsmåte
- Kutt blomkål i buketter og stilken i terninger. Finhakk sjalottløk.
- Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 10 minutter, til løken blir blank.
- Legg alle ingrediensene til suppen i gryten, men hold igjen noen små blomkålbuketter dersom du ønsker hel blomkål i suppen. Kok opp og la småputre i ca. 15 minutter.
- Kjenn at blomkålen i gryten er myk før du bruker en stavmikser til å lage suppe. Bruk litt tid på denne prosessen for å få en silkemyk konsistens. Blir den for tykk tilsetter du litt vann.
- Rør inn blomkålbukettene du la til side og la trekke i suppen i ca. fem minutter, til de blir passe myk. Smak til med salt og pepper.
Topping
- Stek bacon i en stekepanne med smør. Legg toppingen over suppen etter at den er lagt i skåler. Topp med friske urter etter ønske.