Lavkarbo blomkålsuppe

Fyldig og smaksrik blomkålsuppe med bacon

Blomkålsuppen er fyldig og kremet, og gir en god metthetsfølelse. Suppen faller garantert i smak hos de fleste. Glutenfri oppskrift.

Vi viser et eksempel på garnityr som passer til lavkarbo blomkålsuppe, som du ser avbildet i denne oppskriften. Du kan prøve deg frem med andre varianter. Noen eksempler kan være stekt champignon, pinjekjerner, nøtter og urter.

Ønsker du tips til flere lavkarbo middagsoppskrifter, finner du det her.

Lavkarbo blomkålsuppe
Lavkarbo blomkålsuppe

Lavkarbo blomkålsuppe

5 fra 6 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 642kcal | Karbohydrater: 7,5g | Protein: 13g | Fett: 61g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 medium blomkål
  • 4 sjalottløk
  • 75 g meierismør
  • 5 dl hønsekraft (evt. vann og kyllingfond)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 klype kajennepepper
  • Salt og pepper

Topping

  • 200 g baconterninger
  • Meierismør til steking
  • Valgfrie urter

Fremgangsmåte

  • Kutt blomkål i buketter og stilken i terninger. Finhakk sjalottløk.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 10 minutter, til løken blir blank.
  • Legg alle ingrediensene til suppen i gryten, men hold igjen noen små blomkålbuketter dersom du ønsker hel blomkål i suppen. Kok opp og la småputre i ca. 15 minutter.
  • Kjenn at blomkålen i gryten er myk før du bruker en stavmikser til å lage suppe. Bruk litt tid på denne prosessen for å få en silkemyk konsistens. Blir den for tykk tilsetter du litt vann.
  • Rør inn blomkålbukettene du la til side og la trekke i suppen i ca. fem minutter, til de blir passe myk. Smak til med salt og pepper.

Topping

  • Stek bacon i en stekepanne med smør. Legg toppingen over suppen etter at den er lagt i skåler. Topp med friske urter etter ønske.

Kommentar

Det er godt med lavkarbo brød til blomkålsuppen. 

5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search