Fathead pizza – pizzocado med avocadosaus
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Syntes du at det høres rart ut med avocado på pizza? Det høres kanskje rart ut, men det smakte fantastisk! Når det eksperimenteres på kjøkkenet kan det oppstå de mest smakfulle rettene, og det var nettopp det vi opplevde med denne pizzaen, som vi kaller pizzocado.
Fathead pizza smaker helt nydelig! Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn. Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsaklig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av.
Fathead pizza lager du enkelt. Deigen skal ikke heves og er enkel å jobbe med. Bedre blir det ikke. Det som er fint med lavkarbo pizza er at du kan tilsette den toppingen du liker best. Denne pizzaen ble vegetarisk. Fathead pizzaen som er avbildet er en minipizza, hvor vi delte deigen i denne oppskriften i to.
Vi anbefaler denne pizzaen sammen med hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette 1-2 fedd presset hvitløk i en boks med rømme. Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.
Fathead pizza - pizzocado
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Fathead pizzabunn
Avokado pizzasaus
- 0,5 avokado
- 1 hvitløksfedd
- 4 ss creme fraiche
- 0,5 lime, saften
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Pizzafyll
- 125 g revet ost
- 0,25 paprika
- 0,25 rødløk
- 4 cherrytomater
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss fetaost i olje
Topping
- Frisk basilikum eller koriander
- Limebåter
Fremgangsmåte
Fathead pizzabunn
- Lag bunnen som anvist i oppskriften.
Avokado pizzasaus
- Del avokadoen i to og ta ut fruktkjøttet. Bland alle ingrediensene til sausen i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å lage en jevn saus.
Pizzafyll
- Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Smør avokado pizzasaus på bunnen. Dersom det er saus igjen kan du serverer det som dressing til pizzaen.
- Strø over ost. Kutt grønnsaker i skiver og strimler og legg over osten. Strø over pinjekjerner og fetaost.
- Stek midt i stekeovnen i 12–15 minutter, til osten er gyllen.
- La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
- Server med basilikum, koriander og limebåter.