Squash spaghetti med kjøttsaus, herlig hverdagsmat!
Squash spaghetti med en skikkelig god kjøttsaus, selvsagt lavkarbo. Du lager enkelt spaghetti av squash med en spiralkutter, men du trenger ikke å kjøpe dette dersom du ikke har det. Du kan fint kutte strimler av squashen, med en kniv.

Lavkarbo squashspaghetti med kjøttsaus. Foto: Aina Sjo.
Kjøttsausen inneholder mange gode smaksforsterkere som blåmuggost, rødvinseddik og sorte oliven. Du kan fint la være å bruke disse ingrediensene dersom du ønsker en enda enklere oppskrift, men vi anbefaler deg å teste denne oppskriften da den er skikkelig god.
Lavkarbo squashspaghetti med kjøttsaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 sjalottløk
- Olivenolje til steking
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss tomatpuré
- 300 g hermetiske hakkede tomater
- 1 ss oksefond
- 1 ts rødvinseddik
- 2 ss hakket sort oliven
- 1 ss blåmuggost (kan utelates)
- 1 ts tørket oregano
- Salt og pepper
- 1 squash
- 20 g raspet parmesan til topping
Fremgangsmåte
- Kutt sjalottløk i terninger.
- Varm olivenolje i en stekepanne til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 5 min, til den blir myk.
- Bland inn kjøttdeig og tomatpuré, og stek i noen minutter før du tilsetter de øvrige ingrediensene, unntatt squash. Kok opp og la småputre uten lokk i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Vask squashen. Bruk en spiralkutter/spiralizer til å lage spaghetti. Bruk eventuelt en ostehøvel og skjær skiver før du deler skivene i strimler med en kniv.
- Legg rå squash på et fat og topp med kjøttsaus. Du kan også røre squashen inn i kjøttsausen før du leggen den på fat.
- Strø over raspet parmesan før servering.
Squash spagetti. Nydelig. Fremhevet smaken med sorte oliven og keyennepepper. Dette vil bli en av mine favoritter.