Fylt aubergine med kjøttdeig

Fylt aubergine med kjøttdeig, en annerledes og spennende middag!

Fylt aubergine med kjøttdeig, servert med en enkel salat. Enkel og god lavkarbo middag. Aubergine er en fin grønnsak å bruke i et lavkarbo kosthold da den inneholder 2,5 g karbohydrater per 100 g. Aubergine er også kalorifattig og inneholder mye kostfiber, som gjør at du holder deg mett lenge.

Aubergine må varmebehandles før den spises, for å fjerne den bitre smaken. Etter at den er varmebehandlet får den en svampaktiv konsistens som trekker til seg mye smak fra de andre ingrediensene i retten.

Denne oppskriften viser hvordan du kan bake aubergine i stekeovnen og du vil kjenne hvor godt den trekker til seg smaken av kjøttsausen.

Sjekk også ut denne spennende oppskriften på fylt tacopaprika.

Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp

Lavkarbo fylt aubergine med kjøttdeig

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 45 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 795kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 47g | Fett: 59g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • Olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 5 sorte oliven
  • 300 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 200 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss pizzakrydder
  • 1 klype kajennepepper
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å skjære gjennom skinnet.
  • Pensle auberginen på innsiden med olivenolje og strø over salt. Legg i en ildfast form med skinnsiden ned. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
  • Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt fruktkjøtt mot skallet. Ta vare på innmaten.
  • Kutt sjalottløk i små terninger, finhakk hvitløk og kutt oliven i små terninger.
  • Varm smør eller olje i en stekepanne til medium temperatur og stek kjøttdeig, sjalottløk og hvitløk til kjøttet er gjennnomstekt. Tilsett tomatpuré og stek i et par minutter.
  • Tilsett biter av aubergine, hermetisk hakkede tomater, oliven, balsamicoeddik, pizzakrydder, kajennepepper, salt og pepper. La dette småputre i ca. 10 min.
  • Legg auberginebåtene tilbake i den ildfaste formen og fyll med kjøttsaus. Strø over revet ost og topp med pizzakrydder.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.

Kommentar

Denne retten er god sammen med en frisk salat. 

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search