Lavkarbo biff stroganoff
Lavkarbo biff stroganoff er en skikkelig god gryterett. Stroganoff kommer opprinnelig fra Russland men er blitt en populær rett også i Norge. Når du skal lage denne retten er det fint at du har nok tid til koking av kjøttet, da det er denne tiden som gir deg et skikkelig mørt resultat.
Biff stroganoff passer fint sammen med blomkålpuré og smørdampede rosenkål.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbo middager, finner du det her.
Lavkarbo biff stroganoff
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Stroganoff
- 400 g mørbrad av storfe
- 2 sjalottløk
- 200 g champignon
- Salt og pepper
- Meierismør til steking
- 2 ss tomatpuré
- 3 dl vann
- 200 g Crème Fraîche
- 2 ss rødvinseddik
- 2 ss storfefond
- 1 ss Dijon sennep
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 ss meierismør
- 1 ss revet parmesan
- 1 krm muskat
- Salt og pepper
Forslag til servering
- Brokkoli
Fremgangsmåte
Stroganoff
- Kutt kjøttet i terninger. Kutt sjalottløk i små terninger og champignon i skiver.
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm smør i en kjele til medium/høy temperatur og brun kjøttet, litt av gangen. Det skal ikke gjennomstekes. Legg til sides i en skål.
- Stek sjalottløk og champignon i steikesjyen, frem til det blir mykt. Bruk mer smør etter behov.
- Tilsett tomatpuré og fres i gryten i et par minutter.
- Legg kjøttet tilbake i gryten, sammen med vann, Crème Fraîche, storfefond, rødvinseddik og Dijon sennep. La småputre uten lokk i 45 - 60 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Blomkålpuré
- Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
- Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, parmesan, muskat, salt og pepper.
- Server retten gjerne med damet brokkoli.