Supergod lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær!
Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær er en smaksrik og enkel dessert som garantert vil imponere både deg selv og andre. Rabarbra er i sesong i Norge fra juni til september. Jo seinere den plukkes, jo mer innhold har den av oksalsyre.
Den er derfor best å spise i starten av sesongen. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt, da den er spesielt egnet til kompotter, safting og sylting. Den syrlige smaken av rabarbra smaker spesielt godt i bakverk, fordi den er kjøttfull og gir en god og syrlig smak.
Smuldrepai kan også lages med kombinasjon av andre bær og frukter, som for eksempel bjørnebær, jordbær eller blåbær. Her kan du smake deg frem til din favoritt pai.
Smuldrepaien ble servert med krem med hakket sitronmelissen. Det smaker også godt sammen med is. Her er oppskrift til lavkarbo fløteis.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbodesserter finner du det her.
Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 500 g rabarbra
- 100 g fryst bringebær
- 100 g Finesse bakesukker
Nøttecrunch
- 100 g valnøtter
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 g smeltet meierismør
- 65 g Finesse bakesukker
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kutt rabarbrastilkene i skiver. Del stilken i to på langs dersom den er veldig tykk. Legg rabarbrabitene i en ildfast form eller paiform.
- Bland inn fryste bringebær og søtning.
Nøttecrunch
- Grovhakk valnøtter med en kniv.
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Legg blandingen over innholdet i formen.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Paien er klar når den er gylden.
- La paien hvile minst 10 minutter før den serveres.
En skikkelig favoritt 🤗
Helt nydelig topping! Bedre enn høykarbo smuldrepai syns jeg! 😍😍
så gøy å høre! Tusen takk for oppskriften 🙂
Enkelt og godt ⭐️
Tusen takk 🙂
Super sommerkake.