Nydelig lavkarbo blomkålpuré
Blomkålpuré er et nydelig lavkarbo tilbehør som passer til både kjøtt og fisk eller til en god gryterett.
Blomkål inneholder 2,3 gram karbohydrater per 100 gram og passer derfor ypperlig i et lavkarbo kosthold. Blomkål er en anvendelig grønnsak som du kan dampe, gratinere, raspe til blomkålris eller lage en enkel blomkålpuré.
Ønsker du tips til annet middagstilbehør, finner du oppskrift til bland annet blomkålris naturell eller blomkålris med både mandler eller grønnkål, sellerirotpuré, bakt sellerirot med flere. Du finner oppskriftene her.
Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Blomkålpuré
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g blomkål
- 2 ss meierismør
- 2 ss kremfløte (valgfritt)
- 1 krm malt muskat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
- Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, kremfløte, muskat, salt og pepper. Kremfløte gir en fyldigere og mer kremet konsistens.




Knallgod😊