Frukt-og bærbrett med kremostdipp





En feststemt måte å servere dessert!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Frukt- og bærbrett med pasjonsfruktdipp er en annerledes måte å spise bær og frukt på. Denne retten egner seg godt som en smårett eller dessert. Brettet gjør seg også godt på tapasbordet.

Du kan bruke den frukten og de bærene du foretrekker. Vi har laget en kombinasjon som holder desserten lavkarbo. Men øk gjerne mengden av de ingrediensene du liker best.

Vi har brukt litt cantaloupe melon som inneholder 7,9 gram karbohydrater per 100 gram.

Frukt- og bærbrett med kremostdipp

Hvordan spiser man dette da?

Se for deg grønnsaker og dipp, hvor grønnsakene er byttet med frukt og bær. Dette gir deg gjerne noen ideer om hvordan dette kan spises.

Du kan for eksempel gi alle en skål eller et fat hvor man forsyner seg med litt frukt, bær og dipp, som spises med skje eller gaffel. En annen metode er å spise med hendene og dyppe frukt og bær underveis som man spiser.

Serverer du spekemat på brettet er det godt å spise spekemat, bær og dipp sammen i en munnfull.

Frukt- og bærbrett med kremostdipp

Frukt- og bærbrett med kremostdipp

Smaksvariasjoner på dippen

Det er mange måter å smakssette dippen på. Prøv for eksempel å tilsette litt Fun light appelsinsaft konsentrat, eller en annen saft du liker.

Andre alternativer er en håndfull frosne blåbær som du lar tine litt på kjøkkenbenken. Da får du en dipp med en fresh farge.

Du kan også lage en syrlig dipp med mer sitronsaft, raspet sitronskall og litt lime etter ønske. Finhakket mintblader eller sitronmelisse er også godt å blande inn i dippen.

Har du andre forslag?

Siste oppskrifter

   

Frukt- og bærbrett med kremostdipp

Frukt-og bærbrett med kremostdipp

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 538kcal | Karbohydrater: 20g | Protein: 21g | Fett: 40g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 125 gram store blåbær
  • 250 gram bringebær
  • 400 gram jordbær
  • 300 gram cantaloupe melon (vekt uten skall og frø)
  • 200-300 gram spekemat (kan utelates)

Kremostdipp med pasjonsfrukt

  • 2 dl kremfløte
  • 200 gram kremost naturell
  • 3 pasjonsfrukt
  • 0,5 stk sitron, saften
  • 4 ss sukrinmelis

Fremgangsmåte

  • Vask bærene før du danderer de på serveringsbrett. Kutt melon i tynne skiver og legg på brettet. Legg spekemat etter ønske på brettet.
  • Del pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør blandingen noen runder i en foodprosessor for å gjøre blandingen flytende. Sil bort stenene og kast dette.
  • Pisk kremfløte, kremost, pasjonsfruktsaft, sitronsaft og sukrinmelis til fast krem. Smak til med eventuelt mer søtning. Legg kremostdippen i en skål som serveres med frukt- og bærbrettet.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search