Hjemmelaget smør

Hjemmelaget smør på 1-2-3

Hjemmelaget smøret er skikkelig godt og vel verdt den korte tiden det tar å lage.

Du har kanskje vært uheldig og pisket kremfløte for lenge, slik at du fikk smør. Det er nettopp denne metoden man bruker for å lage hjemmelaget smør. Dersom uhellet skulle skje igjen kan du bare piske videre og bruke kremfløten som smør istedenfor krem.

Både kremfløte og rømme kan brukes, men ikke bruk lettprodukter, da det er fettet vi vil ha. Bruker du seterrømme får du en syrligere smak på smøret.

Vi brukte 50/50 økologisk rømme fra Røros meieriene og Tine seterrømme. Smøret ble uimotståelig på smak og kan brukes alene som pålegg.

Hjemmelaget smør

Hjemmelaget smør

Når fettet skilles fra melken får du kjernemelk. Denne melken kan du ta vare på og bruke i for eksempel bakverk eller matlaging.

Ønsker du et smør med enda færre melkeproteiner kan du lage ghee med utgangspunkt i oppskriften på dette smøret. Ghee / klarnet smør; informasjon og oppskrift.

Når du har laget hjemmelaget smør har du et godt utgangspunkt for å lage urtesmør, som du finner oppskrift på her. Du kan også piske inn finhakket hvitløk for å lage et deilig hvitløkssmør.

Smøret oppbevares på en lukket beholder i romtemperatur i noen dager for smøremyk konsistens. I kjøleskap er smøret holdbart i flere uker, eller du kan fryse det ned og ta opp litt av gangen.

Hjemmelaget smør

Hjemmelaget smør

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 15 minutter

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 100 gram | Kalorier: 742kcal | Karbohydrater: 0,5g | Protein: 0,5g | Fett: 82g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 800 g seterrømme eller kremfløte
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Legg seterrømme eller kremfløte i en bakebolle og pisk i 5-10 minutter med en miksmaster, eller bruk en kjøkkenmaskin.
  • Når det er dannet klumper av fett i bakebollen og kjernemelk har skilt seg fra fettet er smøret klart. Ta vare på kjernemelken og bruk den for eksempel i bakverk eller matlaging.
  • Hell alt over i en sikt. Press forsiktig kjernemelken gjennom sikten. Skyll gjerne smøret i kaldt vann for å fjerne mer av kjernemelken.
  • Kna smøret godt sammen og smak til med salt.
  • Oppbevar i en lukket beholder i kjøleskap. Holdbart i flere uker i kjøleskap. Kan fryses for lengre holdbarhet.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search