Keto pannestekt laks med asparges

Pannestekt laks med asparges, keto-middag!

Denne retten er smaksrik og enkel og rask å lage i en hektisk hverdag. Laks inneholder 224 kcal, 20 gram protein, 13 gram fett og 0 gram karbohydrater. Laks er rik på omega 3 og 6, vitamin A og D, selen og jod. Det anbefales å spise fet fisk minimum én gang per uke, og helst oftere.

Asparges inneholder bare 2 gram karbohydrater og kan spises i store mengde i et lavkarbo kosthold og passer godt i salater eller wok. Det er også godt på grillen og kan både grilles, dampes, kokes, bakes eller stekes. Aspargesen er i sesong fra mai til juni og er for mange et sikkert vårtegn.

Har du saltsug og er på jakt etter et snacks-måltid kan vi anbefale stekt asparges med smør og salt.

Server laksen med laktosefri rømme for et laktosefritt måltid.

Finn mange flere lavkarbo oppskrifter her.

Keto pannestekt laks med asparges

OPPSKRIFT PÅ PANNESTEKT LAKS MED ASPARGES (keto)

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 mins
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 705.9kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 2.8g | Fett: 17.5g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 200 gram laks
  • Salt og pepper
  • 0.5 stk. sitron saften
  • 150 gram asparges
  • Coconut oil cooking spray
  • 1 neve fersk basilikum
  • 5 stk. cherry tomater
  • Hjertesalat
  • 30 gram rødløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Rømme (utelates for melkefritt alternativ)

FREMGANGSMÅTE

  • Krydre laksen med salt og pepper. Skvis over sitronsaft.
  • Spray cooking spray (eller bruk en annen fettkilde) i stekepannen. Stek fisken på middels høy temperatur i 2-3 minutter på hver side. Har laksen skinn stekes den med skinnsiden ned først. La laksen hvile i fem minutter før du serverer den.
  • Knekk eller skjær av bunnen av aspargesen, den harde trevlete delen, og kast dette.
  • Spray cooking spray (eller bruk en annen fettkilde) i stekepannen og stek aspargesen på middels sterk varme til den er mør. Strø over salt og pepper.
  • Bland kuttet hjertesalat, hakket cherry tomat, basilikum og hakket rødløk. Tilsett hvitvinseddik og bland godt.
  • Server retten med rømme, dersom du liker det.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search