Saftige og smaksrike kyllinglår i ostesaus som hele familien vil elske
Kyllinglår i ostesaus er en rett som lager seg selv i ovnen. Ostesausen blir skikkelig smaksrik etter at krydderet fra kyllingen trekker ut i sausen. Du kan tilsette de grønnsakene du liker og regulere mengden slik du vil.
Resultatet blir garantert godt, uansett hvilke grønnsaker du velger. Andre grønnsaksforslag kan være paprika, selleri og purre. Prøv gjerne også med en annen smak på kremosten, dersom du ønsker andre smaksvariasjoner på sausen. Denne gratengen er også glutenfri.
Kyllinglår i ostesaus kan serveres til en enkel salat eller så passer det veldig godt sammen med blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her. Ønsker du en annen variant av blomkålris finner du en oppskrift med grønnkål og pesto her.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.
Lavkarbo kyllinglår i ostesaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 kyllinglår krydret og ferdigstekt (varier antallet selv)
- 3 champignon
- 0,5 rødløk
- 0,5 squash
- 2 dl kremfløte
- 300 g Crème Fraîche
- 125 g Tine kremost afrikansk paprika
- Salt og pepper
- 100 g revet ost
- Evt. fersk koriander og blomkålris med mandler til servering
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kutt grønnsakene i små biter og legg i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til å få plass til antall kyllinglår du ønsker å gratinere.
- Bland kremfløte, Crème Fraîche, kremost og litt salt og pepper. Bruk enten i en bolle eller i en kjele. Varmen du sausen litt blir den lettere å røre sammen. Noen klumper går også fint. Hell ostesausen over grønnsakene og rør godt sammen.
- Legg kyllinglårene over sausen og trykk de litt ned. Strø over ønsket mengde revet ost.
- Stek på midterste rille i ovnen i 25-30 min. Følg med underveis. Osten skal bli gylden. Strø gjerne over fersk koriander før servering.
Nå detta var fredags middagen sin! Jeg kjøpte et ferdig grillet kyllinglår fra Meny og steketiden var litt kortere for min del. Smakfult, mettende og helt nydelig! Ny favoritt
Steiker du kyllingen først? Jeg kjøpte lårfilet og den var fremdeles rå etter 30 min.
Hei 🙂 Du skal bruke ferdig grillet kyllinglår i denne oppskriften, slik det står i ingredienslisten 🙂 Bruker du rå kyllinglår vil det antakeligvis trenge 40-45 minutter i ovnen.
Kyllinglår i ostesaus er en perfekt middag. Jeg hadde fløtegratinert sellerirot med hakkede mandler og grønnkål til. Nydelig. Kan anbefales.
Høres nydelig ut! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂