Lasagne – En perfekt lavkarbo lasagne

Denne versjonen av lavkarbo lasagne smaker like godt som orginalen!

Lasagne er en klassiker mange savner når de spiser lavkarbo. Hvordan skal man kunne erstatte pastaen og den hvite sausen med noe ikke inneholder karbohydrater?

Det er egentlig ikke noe problem. Under finner du en oppskrift på lavkarbo lasagne som smaker som vanlig lasagne. De hjemmelagete «pasta»- platene smaker til og med minst like godt, om ikke bedre enn pastaen fra butikken.

Denne lasagnen er mektig. Oppskriften bør være rikelig til fire sultne voksne personer. Lykke til!

Lavkarbo lasagne

Denne versjonen av lavkarbo lasagen smaker like godt som en skikkelig god hjemmelaget vanlig lasagne med pasta!

Kjøttsaus

  • Ca 500 gram kvernet kjøtt/karbonadedeig
  • 1 boks gode hermetiske tomater (400g)
  • 3 ss tomatpure
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 stenger stangselleri
  • 1 dl god olivenolje
  • Oregano
  • Evt fersk basilikum
  • Salt og pepper

Slik går du frem

  1. Begynn med kjøttsausen, den skal stå og putre mens du lager det andre
  2. Hakk løk, hvitløk, stangselleri i småbiter og stek gyldent i olje
  3. Hell i rødvin og kok ned til det er en tykk smørje i bunnen.
  4. Hell i tomatpure og tomatboks og la det stå og putre
  5. Stek kjøttet på høy varme til det er brunt
  6. Ha det i sausen, sammen med litt ekstra olivenolje og rør godt
  7. Ha i oregano, salt og pepper og la den stå og småputre

Lasagne plater

  • 4 store egg
  • 125 gram phildeplia ost
  • 50 gram fiberhusk

Slik lager du lasagne plater

  1. Visp sammen egg og smøreost til en jevn blanding
  2. Visp inn fiberhusk
  3. La det stå og svelle i ti minutter
  4. Etter ti minutter legg blandingen på et smurt bakepapir
  5. Bruk et annet smurt bakepapir til å trykke blandingen utover til en jevn tynn flate
  6. Stek på 175 grader i stekeovn i 10 15 minutter
  7. Ta ut og skjær opp i biter som passer til din ildfaste form

Ostesaus:

  • 3 dl fløte
  • 150 g kremost (gjerne philadelphia)
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Muskatnøtt

Slik lager du lavkarbo ostesaus

  • Visp sammen egg og philadelphia (eller annen smøreost)
  • Kok opp og la det småputre i ca 10 min
  • Ha i muskatnøtt, salt og hvit pepper

Sette sammen ingrediensene

  1. Legg lagvis kjøttsaus og lasagneplater og hell hvit saus over toppen.
  2. Strø over med revet ost og stek på ca 200 grader.
  3. Ferdig på ca 30 minutter, eller når osten begynner å få fin farge. Den kan gjerne ha litt lett brunfarge.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search