Lavkarbo lasagne

Lasagne er en klassiker mange savner når de spiser lavkarbo. Denne versjonen av lavkarbo lasagne smaker like godt som orginalen! Her lager vi våre egne pasta- plater, som smaker minst like godt, om ikke bedre enn pastaen fra butikken.

Denne er mektig. Oppskriften bør være rikelig til fire sultne voksne personer. Lykke til!

Lavkarbo lasagne bilde

Denne oppskriften på lavkarbo lasagne synes vi faktisk at er like god som orginalen med pasta!

Kjøttsaus

  • Ca 500 gram kvernet kjøtt/karbonadedeig
  • 1 boks gode hermetiske tomater (400g)
  • 3 ss tomatpure
  • Litt rødvin (1-2 dl, går fint uten også)
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 stenger stangselleri
  • 1 dl god olivenolje
  • Oregano
  • Evt fersk basilikum
  • Salt og pepper

Slik går du frem

  1. Begynn med kjøttsausen, den skal stå og putre mens du lager det andre
  2. Hakk løk, hvitløk, stangselleri i småbiter og stek gyldent i olje
  3. Hell i rødvin (kan utelates om du ikke har), og kok ned til det er en tykk smørje i bunnen
  4. Hell i tomatpure og tomatboks og la det stå og putre
  5. Stek kjøttet på høy varme til det er brunt
  6. Ha det i sausen, sammen med litt ekstra olivenolje og rør godt
  7. Ha i oregano, salt og pepper og la den stå og småputre
  8. Kjøttsausen blir bare bedre om den får stå å putre en stund, gjerne i flere timer.

Lasagne plater

  • 4 store egg
  • 125 gram philadelphia ost
  • 50 gram fiberhusk

Slik lager du lasagne plater

  1. Visp sammen egg og smøreost til en jevn blanding
  2. Visp inn fiberhusk
  3. La det stå og svelle i ti minutter
  4. Etter ti minutter legg blandingen på et smurt bakepapir
  5. Bruk et annet smurt bakepapir til å trykke blandingen utover til en jevn tynn flate
  6. Stek på 175 grader i stekeovn i 10 15 minutter
  7. Ta ut og skjær opp i biter som passer til din ildfaste form

Ostesaus:

  • 3 dl fløte
  • 150 g kremost (gjerne philadelphia)
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Muskatnøtt

Slik lager du lavkarbo ostesaus

  • Visp sammen fløte, egg og philadelphia (eller annen smøreost)
  • Kok opp og la det småputre i ca 10 min
  • Ha i muskatnøtt, salt og hvit pepper

Stekes i 30 min

  1. Legg lagvis kjøttsaus og lasagneplater og hell hvit saus over toppen.
  2. Strø over med revet ost og stek på ca 200 grader.
  3. Ferdig på ca 30 minutter, eller når osten begynner å få fin farge. Den kan gjerne ha litt lett brunfarge.
  4. La den hvile på kjøkkenbenken i ti minutter og voila! Nydelig lavkarbo lasagne er klar. Kan gjerne serveres med en grønn salat og/eller lavkarbo cloud bread.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search