Lavkarbo NumberOne Pizza

Savner du smaken av en digg frossenpizza? Prøv vår lavkarbo «NumberOne pizza»!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne pizzaen er like god som originalen! Bunnen er saftig og passe tykk. Fyllet er tradisjonelt og enkelt med et lag pizzasaus og to ulike oster som er toppet med strimlet skinke. Med andre ord, helt lik originalen.

Denne pizzabunnen er glutenfri og nøttefri. Vi har basert deigen på fathead pizzabunn oppskriften, men byttet mandelmel med havrefiber. Det er også gjort noen andre endringer for å få en skikkelig god bunn. Vi syntes selv at pizzaen smaker nydelig og tror at denne vil falle i smak hos alle som liker pizza.

Med denne oppskriften får du en rundt pizza som er nok til to sulte personer.

Vi du lagen din egen lavkarbo pizzasaus? Vi har oppskrift på lavkarbo pizzasaus, som du finner her.    

Vil du lage tradisjonell fathead-bunn med mandelmel, finner du oppskrift til det her.

Vi anbefaler hjemmelaget dressing til lavkarbo hjemmelaget pizza, som du finner oppskrift til her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette to fedd presset hvitløk i én boks med rømme.

Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.

Lavkarbo BigOne Classic
Lavkarbo BigOne Classic

Lavkarvo "NumberOne Classic"

4,87 fra 15 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 2 porsjoner (2 porsjoner tilsvarer 1 pizza, nok til to personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 942kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 70g | Fett: 61g
Allergener
Egg
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Pizzabunn

  • 70 g havrefiber
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 1 klype salt
  • 75 g kremost
  • 175 g revet mozzarella
  • 1 egg
  • 1 ss eplesidereddik

Pizzafyll

  • Lavkarbo pizzasaus (kjøpt eller hjemmelaget)
  • 100 g revet mozzarella
  • 75 g revet cheddarost
  • 100 - 150 g strimlet skinke

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland havrefiber, bakepulver, xantha gum og salt i en bakebolle.
  • Kremost og mozzarella skal smeltes sammen. Du kan gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
  • Tilsett egg, eddik og osteblandingen i bakebollen. Rør raskt sammen med miksmaster.
  • Kjevle deigen ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig det øverste bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn. Form deigen til en sirkel slik at du får lik form til BigOne-pizzaen. Legg over på et stekebrett.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den i ovnen på midterste rille. Stek bunnen i ca. 8 minutter. Den skal bli lett gylden.
  • La bunnen hvile i 5 minutter før du legger over fyllet.

Pizzafyll

  • Skru opp stekeovnen til 220 grader.
  • Smør bunnen med pizzasaus, strø over ost og skinke.
  • Stek på midterste rille til osten er gyllen, i 12 – 15 minutter.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.

Viser 14 kommentarer
  • Pål Valheim
    Svar

    Hei, et spørsmål til stekeprosessen. Det står at når deigen er kjevlet ut skal bakepapiret fjernes. Deretter skal bunnen stekes i ovnen. Men bør ikke bunnen legges på bakepapir på et stekebrett i ovnen?

    • Svar

      Det er bare det øverste bakepapiret som skal fjernes også skal bunnen stekes på det underste bakepapiret på et stekebrett. Jeg har gjort det litt mer tydelig i oppskriften nå 🙂

  • Tove
    Svar

    5 stars
    Beste LK pizza🥰 Bunnen på denne føltes og smakte som en Dr.Oetker pizza🙂 Endelig en oppskrift som smaker Pizza🤗 Denne blir å lage ofte👏👏

  • Linn
    Svar

    5 stars
    Det her er ikke en løgn, men dette er den beste pizzaen jeg har smakt😍
    Jeg addet litt Finesse sukker og en dært tør gjær. Og som fyll brukte jeg parmasan og cheddar, samt Vårløk og bog skinke😍👏

  • Anonym
    Svar

    Hvor kommer de 16 karbohydratene fra i oppskriften? 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. De kommer hovedsaklig fra tomatsaus (ca.halvparten), creme fraiche og mozarella ost.

  • Tonje
    Svar

    Kan bunnen fryses?

  • Ingvild
    Svar

    Hei. Denne skal testes ut. Kan man forsteke bunnen på forhånd og oppbevare til dagen etter? I så fall hvordan bør den oppbevares?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Ingvild. Beklager litt sent svar. Tror det skal gå helt fint. Ville oppbevart den i en pose eller dekket den med plast for å bevare den fuktig.

      • Eira
        Svar

        Har så lyst til å lage pizza i helgen men jeg har ikke xanthan gum 🙁 den er bestilt men kommer nok ikke før neste uke. Kan jeg bytte det ut med Fiberhusk? Hvis ja hvor mye? 🙂

        • omhelse.no
          Svar

          Du kan prøve med avfettet linfrømel i stedet om du har det. Du kan jo forsøke med fiberhusk men kan ikke garantere resultatet da altså 🙂

          • Eira

            Det gikk bra med Fiberhusk men måtte ha ett ekstra egg og litt mer væske ☺️ ble kjempe godt! Det står at det er 942 kcal per porsjon /enhet, det er ikke så lett å forstå om det gjelder hele pizzaen eller en halv pizza? 😅

          • omhelse.no

            Hei Eira. Det er per halve pizza. Det er beregnet en pizza til to personer. Vi skal merke det litt tydeligere. Takk for du ga beskjed.

4,87 from 15 votes (13 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search