Lavkarbo BigOne classic

Savner du smaken av en digg frossenpizza? Prøv vår lavkarbo BigOne Classic!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Denne pizzaen er like god som originalen! Bunnen er saftig og passe tykk. Fyllet er tradisjonelt og enkelt med et lag pizzasaus og to ulike oster som er toppet med strimlet skinke. Med andre ord, helt lik originalen.

Denne pizzabunnen er glutenfri og nøttefri. Vi har basert deigen på fathead pizzabunn oppskriften, men byttet mandelmel med havrefiber. Det er også gjort noen andre endringer for å få en skikkelig god bunn. Vi syntes selv at pizzaen smaker nydelig og tror at denne vil falle i smak hos alle som liker pizza.

Med denne oppskriften får du en rundt pizza som er nok til to sulte personer.

Vi du lagen din egen lavkarbo pizzasaus? Vi har oppskrift på lavkarbo pizzasaus, som du finner her.    

Vil du lage tradisjonell fathead-bunn med mandelmel, finner du oppskrift til det her.

Vi anbefaler hjemmelaget dressing til lavkarbo hjemmelaget pizza, som du finner oppskrift til her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette to fedd presset hvitløk i én boks med rømme.

Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.

Lavkarbo BigOne Classic
Lavkarbo BigOne Classic

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BIGONE CLASSIC

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 2 porsjoner (2 porsjoner tilsvarer 1 pizza, nok til to personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 942kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 70g | Fett: 61g
Allergener
Egg
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pizzabunn

  • 70 gram havrefiber
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts xanthan gum kjøpes på helsekostforretning
  • 1 klype salt
  • 75 gram kremost
  • 175 gram mozzarella ost revet
  • 1 egg
  • 1 ss eplesidereddik

Pizzafyll

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 100 gram mozzarellaost revet
  • 75 gram cheddarost revet
  • 100 - 150 gram skinke strimlet

FREMGANGSMÅTE

Pizzabunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland havrefiber, bakepulver, xantha gum og salt i en bakebolle.
  • Kremost og mozzarella ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
  • Tilsett egg, eddik og osteblandingen i bakebollen. Rør raskt sammen, mens osten fremdeles er flytende, med miksmaster.
  • Legg bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn. Form deigen til en sirkel, med litt tykkelse på deigen. Slik at du får lik form til BigOne-pizzaen.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen, midterste rille. Stek bunnen i ca. 8 minutter. Den skal bli lett gylden.
  • La bunnen hvile i 5 minutter før du legger over fyllet.

Pizzafyll

  • Skru opp ovnen til 220 grader.
  • Smør bunnen med pizzasaus, strø over ost og skinke.
  • Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
Recent Posts
Kommentarer
  • Tonje
    Svar

    Kan bunnen fryses?

  • Ingvild
    Svar

    Hei. Denne skal testes ut. Kan man forsteke bunnen på forhånd og oppbevare til dagen etter? I så fall hvordan bør den oppbevares?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Ingvild. Beklager litt sent svar. Tror det skal gå helt fint. Ville oppbevart den i en pose eller dekket den med plast for å bevare den fuktig.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search