Lavkarbo blåbærmuffins
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Disse lavkarbo blåbærmuffinsene er saftige og myke, med en fin balanse mellom sødme og den naturlige syrligheten fra blåbærene. Mandel- og kokosmel gir en deilig, lett nøtteaktig smak som gjør muffinsene smakfull.
Den gyllenbrune toppen gir en behagelig sprøhet, mens innsiden holder seg myk. Dette er en perfekt oppskrift å lage hvis du har ekstra blåbær i fryseren fra sommerens blåbærplukking – et enkelt og budsjettvennlig valg.
Bruk gjerne bringebær, eller andre bær du liker, for en annen smaksvariant.
Det er brukt Finesse bakesukker som søtning i oppskriften, men andre alternativer kan også benyttes. Sukrin gold er en god erstatter i denne oppskriften, og da trenger du dobbel mengde.
Bruk gjerne klarnet smør eller ghee for å gjøre oppskriften melkefri.
Oppskriften på lavkarbo blåbærmuffins er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo blåbærmuffins
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Utstyr
- Muffinsform
Ingredienser
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 30 g kokosmel (fettredusert)
- 2 ss finesse bakesukker
- 1 ts bakepulver
- 3 egg
- 60 g smeltet meierismør
- 0,5 dl mandelmelk uten sukker
- 100 g blåbær
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 grader på over- og undervarme.
- Finn frem et muffinsbrett med papirformer.
- Bland sammen mandelmel, kokosmel, søtning og bakepulver i en bolle.
- Rør inn egg, smeltet smør og mandelmelk. Vend til slutt inn blåbærene.
- Fordel ca. 1 toppet spiseskje røre i hver muffinsform.
- Stek midt i stekeovnen i 18-25 minutter, til de er gyllen på toppen.
- Avkjøl på rist.
Går det bra å droppe søtning helt? Ønsker ikke annen søtning en blåbær og det søte melet, får vondt i magen av kunstig søtning.
Det går nok helt fint, men smaken blir jo der etter 🙂