Lavkarbo blåbærmuffins





Lavkarbo blåbærmuffins

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Disse lavkarbo blåbærmuffinsene er saftige og myke, med en fin balanse mellom sødme og den naturlige syrligheten fra blåbærene. Mandel- og kokosmel gir en deilig, lett nøtteaktig smak som gjør muffinsene smakfull.

Den gyllenbrune toppen gir en behagelig sprøhet, mens innsiden holder seg myk. Dette er en perfekt oppskrift å lage hvis du har ekstra blåbær i fryseren fra sommerens blåbærplukking – et enkelt og budsjettvennlig valg.

Bruk gjerne bringebær, eller andre bær du liker, for en annen smaksvariant.

Lavkarbo blåbærmuffins. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo blåbærmuffins. Foto, Marie Gundersen.

Det er brukt Finesse bakesukker som søtning i oppskriften, men andre alternativer kan også benyttes. Sukrin gold er en god erstatter i denne oppskriften, og da trenger du dobbel mengde.

Bruk gjerne klarnet smør eller ghee for å gjøre oppskriften melkefri.

Oppskriften på lavkarbo blåbærmuffins er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo blåbærmuffins. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo blåbærmuffins

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 15 små muffins

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 101kcal | Karbohydrater: 1,2g | Protein: 4g | Fett: 9g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Utstyr

  • Muffinsform

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 grader på over- og undervarme.
  • Finn frem et muffinsbrett med papirformer.
  • Bland sammen mandelmel, kokosmel, søtning og bakepulver i en bolle.
  • Rør inn egg, smeltet smør og mandelmelk. Vend til slutt inn blåbærene.
  • Fordel ca. 1 toppet spiseskje røre i hver muffinsform.
  • Stek midt i stekeovnen i 18-25 minutter, til de er gyllen på toppen.
  • Avkjøl på rist.

Viser 2 kommentarer
  • Maren
    Svar

    Går det bra å droppe søtning helt? Ønsker ikke annen søtning en blåbær og det søte melet, får vondt i magen av kunstig søtning.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search