Lavkarbo brokkolisalat, perfekt middagstilbehør!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Brokkolisalat er en fin erstatter for potetsalat til grillmaten. Brokkolisalat kan serveres til både kjøtt eller fisk eller spises alene som den er.
Brokkoli har 1.9 gram karbohydrater per 100 gram. Brokkoli har et høyt innhold av vitamin-C, vitamin-K, kostfiber og B-vitaminet folat. Den er også en fin kilde til kalium og rik på fiber. Du kan lese mer om brokkoli her: Brokkoli | Bama.
Vi har toppet brokkolisalaten med pinjekjerner. Pinjekjerner har 5 gram karbohydrater per 100 gram også har det et høyt innhold av umettet fett, vitamin E, tiamin, jern, kalium, magnesium, sink, kopper og fosfor. Pinjekjerner er også en kilde til riboflavin, niacin, folat og kostfiber.
Vi har flere oppskrifter på brokkolisalat. Prøv for eksempel vår oppskrift på orientalsk brokkolisalat med peanøttsmør, eller vår oppskrift på brokkolisalat med pesto og soltørket tomat.
Lavkarbo brokkolisalat
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 15 g pinjekjerner
- 150 g creme fraiche
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts Sukrinmelis
- Salt og pepper
- 0.5 brokkoli
- 0.25 rødløk
Fremgangsmåte
- Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne for å få frem den gode nøttesmaken.
- Bland creme fraiche, sitronsaft, sukrinmelis og litt salt og pepper.
- Kutt brokkolien i små buketter og stilken i terninger. Finhakk rødløk.
- Bland inn i creme fraicheblandingen. Topp med ristede pinjekjerner.