Tradisjonell Cæsarsalat med kylling, bacon, parmesan og lavkarbo krutonger!
Cæsarsalat er en klassisk rett som faller i smak hos de fleste. Salaten serveres med lunt kjøtt og ferske krutonger.
Cæsarsalat er i utgangspunktet en fin rett å bestille på restaurant dersom du ønsker å spise lavkarbo mat. Bare pass på at den ikke inneholder vanlige krutonger da de vanligvis er laget av lyst brød.
Vi har laget lavkarbo krutonger av vår oppskrift på lavkarbo loff. Vi stekte brødet i smør med hvitløk, oregano, salt og pepper. Har du et annet brød kan du selvsagt bruke det. Krutongene kan også stekes i stekeovnen på ca. 200 grader i rundt 12 minutter.
Vi har forresten oppskrift på mange andre digge middager, som du finner her. Er du glad i salat finner du oppskrift på en god gresk salat her.

Lavkarbo Cæsardressing
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)




Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Cæsarsalat
- 300 g kyllingfilet
- 75 g baconskiver
- Meierismør til steking
- 1 stk. hjertesalat
- Agurk (ubegrenset mengde)
- Cherrytomater (ubegrenset mengde)
- 15 g parmesan
Cæsardressing
- 1 dl majones
- 1 hvitløksfedd, raspet
- 1 ansjosfilet
- 1 ss sitronsaft
- 0,5 ts Dijon sennep
- 10 g raspet parmesan
- Salt og pepper
Krutonger
- 2 skiver lavkarbo loff evt. et annet lavkarbo brød
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss meierismør
- 1 ts tørket oregano
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Cæsardressing
- Begynn med dressingen. Bland alle ingrediensene, unntatt parmesan, i en beholder. Bruk en stavmikser til å lage en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
- Rør inn raspet parmesan i dressingen.
Cæsarsalat og krutonger
- Skjær kyllingfileten i lange strimler og strø over litt salt og pepper. Varm meierismør i en stekepanne til medium varme. Stek kyllingstrimler og bacon, til det er gjennomstekt. Legg kjøttet til sides.
- Ikke vask stekepannen, da den skal brukes til å lage krutonger. Skjær brødet i terninger og hvitløk i tynne skiver.
- Stek brødterningene og hvitløk i smør på medium varme. Strø over oregano, salt og pepper. Stek til brødet får stekeskorpe.
- Riv hjertesalat i grove biter og legg på fat. Kutt agurk og cherrytomater i mindre biter og legg over salaten. Topp med stekt kylling, bacon, krutonger, skivet eller raspet parmesan. Server salaten med cæsardressing.