Flatbrød laget med kun to ingredienser!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Det er helt sant. Vi har en skikkelig SPRØ nyhet! Lavkarbo flatbrød laget med bare vann og avfettet linfrømel. Linfrømel er enkelt å jobbe med og du får en deig som er smidig og robust. Det er derfor enkelt å kjevle deigen til tynne strimler som stekes til flatbrød.
Vi syntes disse flatbrødene minner om rugsprø. Du kan selvsagt spise flatbrød som knekkebrød med godt pålegg. De passer også perfekt til ost, og lag de gjerne litt mindre slik at du får småkjeks til dine favorittoster.
Lavkarbo flatbrød passer for eksempel godt til lavkarbo brandade – fransk fiskerett og lavkarbo plukkfisk.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.
Lavkarbo flatbrød (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 g sunnrask avfettet linfrømel
- 2 dl vann
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Bland sammen linfrømel og vann. Kna deigen i noen minutter helt til melet har absorbert alt vannet og du får en fast deig som er lett å forme. Melet trekker til seg væske underveis, bruk derfor litt tid på denne prosessen. Du kan tilsette mer vann, eller med linfrømel, ved behov.
- Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den så flat som du klarer. Den skal være veldig tynn.
- Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær opp ønsket størrelse. Legg flatbrødene på bakebrett med bakepapir.
- Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter. Ta de ut når de kjennes sprø og før de blir svidd.