
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo Nox – deilige lakriskarameller
Husker du gode gamle Nox? Vi og! En god gammel favoritt. Men lavkarbo Nox? Er det virkelig sant? Ja, det er det! Vi fikk veldig god respons fra våre følgere i sosiale medier på vår oppskrift på lavkarbo Fox.
Vi har derfor latt oss inspirere av deres respons og laget broren til Fox, nemlig Nox. Vi syntes denne oppskriften ble helt utrolig god, og håper den faller i smak hos deg også.
Lavkarbo lakriskarameller er ganske enkelt å lage. Det som tar litt tid her, er kokeprosessen. Men alt du trenger å gjøre er å røre om innimellom. Du kan lage lavkarbo Nox uten svart konditorfarge. Du vil da få brune lakriskarameller som smaker akkurat like godt.
Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok kan du bruke et sukkertermometer. Reglene for temperatur på karamellrøren er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.
Her finner du vår oppskrift på lavkarbo Fox.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.


LAVKARBO NOX / LAKRISKARAMELLER
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 dl kremfløte
- 50 gram meierismør
- 45 gram finesse bakesukker (eller annen søtning)
- 2 ss sukrinsirup gold
- 1 ts lakrisrotpulver toppet
- 1 klype salt
- 1 ts gelatinpulver
- 1-2 ss kaldt vann
- Svart konditorfarge (kan utelates, men da blir lakriskaramellene brune)
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en kjele, unntatt gelatinpulver og konditorfarge. Ikke bruk for liten kjele, da vil ikke masse få høy nok temperatur. Dette er viktig for at karamellene skal stivne. Gi blandingen et oppkok.
- Legg gelatin i et eggeglass, eller lignende, med vann. Gelatinet skal bløtlegges i 5-10 minutter før du tilsetter det i gryten.
- Kok dette på medium temperatur i ca. 30-40 minutter, rør om innimellom.
- Du vil se at Nox-blandingen tykner underveis. Mot slutten av koketiden tilsetter du gelatinblandingen, og evt. svart konditorfarge, dersom du ønsker helt svarte Nox. Rør rundt og la blandingen koke i ett minutt, slik at gelatinet løser seg opp.
- Massen kan skille seg dersom du har for høye varme på platen. Dersom den skiller seg, skru ned varmen og rør kraftig i blandingen, slik at den blir jevn og fin igjen.
- Dekk en liten firkantet plastboks/matboks med bakepapir. For å få papiret til å ligge fint i boksen kan du brette bakepapiret i hjørnene.
- Hell lakriskaramellen i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
- Skjær lavkarbo Nox / lakriskarameller i ønsket størrelse og pakk de deretter inn i matpapir eller bakepapir èn og èn.
- Oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Hei, testet oppskriften men med 1 ts lakrisrotpulver toppet var det ikke veldig mye lakris smak, burde det vært 1 ss?
Ellers genial oppskrift, men fikk problem med at den skillet seg mens jeg målte temperaturen før jeg tømte den i boksen, så ble litt styr, men gikk ok 🙂
Tror det er litt forskjellig styrke på de forskjellige lakrisrotpulverne så du kan fint øke litt og justere etter smak, evt. rulle de i lakrisrot når der ferdige.
Hei. Har cøliaki, og selvom Sukrin gold er glutenfritt så tåler jeg ikke dette. Tips til hva det kan erstattes med, uten at det går ut over smak/konsistens?
Hei, Tror du kan erstatte det med Fibersirup fra tights.no eller for eksempel sukrinmelis. Jeg tror karamellen blir litt fastere med litt erytritol av et slag, det er derfor vi bruker sukrin gold. Har du ikke dette ville jeg prøvd med mer finesse bakseukker 🙂
Lykke til <3
Hei. Kan man bruke gelatin plate istedet for pulver? Og hva tilsvarer 1 ts pulver i plate form evnt?
Hei, Du kan bruke gelatinplater. 1 ts tilsvarer 2 gelatinplater. Du må huske å bløtlegge gelatinet i kaldt vann i ca. 10 minutter før du bruker det i røren 🙂
Tusen takk for svar 🙂