Lavkarbo Nox – Lakriskarameller





Lavkarbo Nox – deilige lakriskarameller

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Husker du gode gamle Nox? Vi og! En god gammel favoritt. Men lavkarbo Nox? Er det virkelig sant? Ja, det er det! Vi fikk veldig god respons fra våre følgere i sosiale medier på vår oppskrift på lavkarbo Fox.

Vi har derfor latt oss inspirere av deres respons og laget broren til Fox, nemlig Nox. Vi syntes denne oppskriften ble helt utrolig god, og håper den faller i smak hos deg også.

Lavkarbo lakriskarameller er ganske enkelt å lage. Det som tar litt tid her, er kokeprosessen. Men alt du trenger å gjøre er å røre om innimellom. Du kan lage lavkarbo Nox uten svart konditorfarge. Du vil da få brune lakriskarameller som smaker akkurat like godt.

Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok kan du bruke et sukkertermometer. Reglene for temperatur på karamellrøren er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.

Her finner du vår oppskrift på lavkarbo Fox.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Nox - lakriskarameller
Lavkarbo Nox - lakriskarameller, uten tilsatt sukker!

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo Nox - lakriskarameller

Lavkarbo Nox - lakriskarameller

4.84 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 5 timer
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 36 Nox)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 47kcal | Karbohydrater: 0.4g | Protein: 0.2g | Fett: 5g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland kremfløte, sukrin gold og finesse i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
  • Kok slik at det bobler i massen i ca. 30-35 minutter. Rør hyppig. Du vil se at blandingen tykner underveis. Den er klar når det dannes strukturer i massen når du rører.
  • Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann og la ligge i 10 min.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn smør, lakrisrotpulver og salt, og konditorfarge etter ønske. Når du har en jevn masse rører du inn avrent gelatin og rører til alt er oppløst.
  • Dekk en matboks med bakepapir. Hell blandingen i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
  • Skjær lavkarbo Nox i ønsket størrelse og pakk gjerne inn i matpapir eller bakepapir.
  • Oppbevar i kjøleskap eller frys.

Kommentar

  • Tips 1: Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok, kan du ta dråpetesten. Dette gjør du vet å helle en dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Den konsistensen du får, er den du vil få på det ferdige resultatet. Dersom du ikke synes dråpen med karamell blir fast nok, kok litt lengre.
  • Tips 2: Bruk gjerne et sukkertermometer under koking, dersom du har det. Reglene for temperatur på karamellrøre er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.
  • Tips 3: Frys Nox-karamellene og ta de opp når du skal spise de. De har nydelig konsistens direkte fra fryst tilstand.

Viser 8 kommentarer
  • Norunn
    Svar

    4 stjerner
    Karamellen skilte seg da jeg rørte smøret i, men jeg reddet den ved å helle i mer fløte…
    Ble veldig mørk farge; på grensen til brent – kan det skyldes at jeg brukte litt mer av søfningsstoffene enn hva oppskriften tilsa? Jeg brukte 50g SukrinGold og 40g Finesse. Brukte også 3 ts lakrisrot pulver uten at det ble for mye lakrissmak. Sluttproduktet smakte godt.

    • Svar

      Så bra du fant en løsning når den skilte seg 🙂 Dersom den ble veldig brent og mørk vil jeg tro du har hatt litt høy varme på platen. Det kan også være grunnen for at den skilte seg når smøret ble rørt inn.

  • Monis
    Svar

    Jepp, tok skjermdump av hele greia å drylte dem i dropboxen😜 å jepp denna lakrisfugden skal prøves ut..good juuul

  • Mikael
    Svar

    Hmm.
    Har nå laget disse, men de ble mer som karamell med et hint av lakrissmak. Fulgte oppskriften 100 %.

    Konsistens og farge fikk jeg til å bli perfekt som jeg ville ha dem, en litt myk fudge, men de smaker altså mer som karameller enn som lakris.

    Går det å bruke rålakrispulver i stedet for lakrisrotpulver, evt kan man dryle i mer pulver for mer lakrissmak?

    De ble jo gode, bare med alt for lite lakrissmak…

    • Robert Helle
      Svar

      Hei. Ja du tilsette mer eller du kan bruke rålakrispulver om du vil. Der har vi ikke forsøkt.

  • Mikael
    Svar

    Har dere fjernet muligheten for enkel utskrift av oppskrifter?

    • Robert Helle
      Svar

      Hei. Du kan skrive ut ved å høyreklikke og velge «skriv ut», men det var en knapp tidligere på oppskriftene som er borte for tiden, ja.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search