Lavkarbo Nox – Lakriskarameller

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo Nox – deilige lakriskarameller

Husker du gode gamle Nox? Vi og! En god gammel favoritt. Men lavkarbo Nox? Er det virkelig sant? Ja, det er det! Vi fikk veldig god respons fra våre følgere i sosiale medier på vår oppskrift på lavkarbo Fox.

Vi har derfor latt oss inspirere av deres respons og laget broren til Fox, nemlig Nox. Vi syntes denne oppskriften ble helt utrolig god, og håper den faller i smak hos deg også.

Lavkarbo lakriskarameller er ganske enkelt å lage. Det som tar litt tid her, er kokeprosessen. Men alt du trenger å gjøre er å røre om innimellom. Du kan lage lavkarbo Nox uten svart konditorfarge. Du vil da få brune lakriskarameller som smaker akkurat like godt.

Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok kan du bruke et sukkertermometer. Reglene for temperatur på karamellrøren er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.

Her finner du vår oppskrift på lavkarbo Fox.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Nox - lakriskarameller
Lavkarbo Nox - lakriskarameller, uten tilsatt sukker!
Lavkarbo Nox - lakriskarameller

LAVKARBO NOX / LAKRISKARAMELLER

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 5 timer
Antall: 1 røre (1 røre gir ca. 30 Nox)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 40kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 4g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 50 gram meierismør
  • 45 gram finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 2 ss sukrinsirup gold
  • 1 ts lakrisrotpulver toppet
  • 1 klype salt
  • 1 ts gelatinpulver
  • 1-2 ss kaldt vann
  • Svart konditorfarge (kan utelates, men da blir lakriskaramellene brune)

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en kjele, unntatt gelatinpulver og konditorfarge. Ikke bruk for liten kjele, da vil ikke masse få høy nok temperatur. Dette er viktig for at karamellene skal stivne. Gi blandingen et oppkok.
  • Legg gelatin i et eggeglass, eller lignende, med vann. Gelatinet skal bløtlegges i 5-10 minutter før du tilsetter det i gryten.
  • Kok dette på medium temperatur i ca. 30-40 minutter, rør om innimellom.
  • Du vil se at Nox-blandingen tykner underveis. Mot slutten av koketiden tilsetter du gelatinblandingen, og evt. svart konditorfarge, dersom du ønsker helt svarte Nox. Rør rundt og la blandingen koke i ett minutt, slik at gelatinet løser seg opp.
  • Massen kan skille seg dersom du har for høye varme på platen. Dersom den skiller seg, skru ned varmen og rør kraftig i blandingen, slik at den blir jevn og fin igjen.
  • Dekk en liten firkantet plastboks/matboks med bakepapir. For å få papiret til å ligge fint i boksen kan du brette bakepapiret i hjørnene.
  • Hell lakriskaramellen i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
  • Skjær lavkarbo Nox / lakriskarameller i ønsket størrelse og pakk de deretter inn i matpapir eller bakepapir èn og èn.
  • Oppbevares i kjøleskap frem til servering.

Kommentar

Tips 1: Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok, kan du ta den velkjente dråpetesten. Dette gjør du vet å helle en dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Den konsistensen du nå får, er den du vil få på det ferdige resultatet. Dersom du ikke syntes dråpen med karamell blir stiv nok, kok litt lengre.
Tips 2: Bruk gjerne et sukkertermometer under koking, dersom du har det. Reglene for temperatur på karamellrøre er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.
Tips 3: Dersom du ikke får rett konsistens på karamellen i dråpetesten og du ikke har termometer, tilsett 1 ss gelatinpulver istedenfor 1 ts. Dette skal i helt på slutten av koketiden, slik at kornene løser seg opp, men uten at gelatinet kokes over lengre tid.
Tips 4: Frys Nox-karamellene og ta de opp når du skal spise de. De har nydelig konsistens direkte fra fryst tilstand.
Anbefalt
Viser 7 kommentarer
  • Henning Langheim
    Svar

    Hei, testet oppskriften men med 1 ts lakrisrotpulver toppet var det ikke veldig mye lakris smak, burde det vært 1 ss?
    Ellers genial oppskrift, men fikk problem med at den skillet seg mens jeg målte temperaturen før jeg tømte den i boksen, så ble litt styr, men gikk ok 🙂

    • Robert Helle
      Svar

      Tror det er litt forskjellig styrke på de forskjellige lakrisrotpulverne så du kan fint øke litt og justere etter smak, evt. rulle de i lakrisrot når der ferdige.

  • Anja
    Svar

    Hei. Har cøliaki, og selvom Sukrin gold er glutenfritt så tåler jeg ikke dette. Tips til hva det kan erstattes med, uten at det går ut over smak/konsistens?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, Tror du kan erstatte det med Fibersirup fra tights.no eller for eksempel sukrinmelis. Jeg tror karamellen blir litt fastere med litt erytritol av et slag, det er derfor vi bruker sukrin gold. Har du ikke dette ville jeg prøvd med mer finesse bakseukker 🙂
      Lykke til <3

  • Anne Øydis Holslien
    Svar

    Hei. Kan man bruke gelatin plate istedet for pulver? Og hva tilsvarer 1 ts pulver i plate form evnt?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, Du kan bruke gelatinplater. 1 ts tilsvarer 2 gelatinplater. Du må huske å bløtlegge gelatinet i kaldt vann i ca. 10 minutter før du bruker det i røren 🙂

      • Anne Øydis Holslien
        Svar

        Tusen takk for svar 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search