Lavkarbo Nox – Lakriskarameller

Lavkarbo Nox uten tilsatt sukker

Denne oppskriften inneholder produktreklame for Finesse bakesukker, produsert av Funksjonell mat

Husker du gode gamle Nox? Vi og! En god gammel favoritt. Men Nox uten tilsatt sukker? Er det virkelig sant? Ja, det er det! Vi fikk veldig god respons fra våre følgere i sosiale medier på vår oppskrift på lavkarbo Fox. Vi har derfor latt oss inspirere av deres respons og laget broren til Fox, nemlig Nox. Vi syntes denne oppskriften ble helt utrolig god, og håper den faller i smak hos deg også.

Lavkarbo lakriskarameller er ganske enkelt å lage. Det som tar litt tid her, er kokeprosessen. Men alt du trenger å gjøre er å røre om innimellom. Du kan lage lavkarbo Nox uten svart konditorfarge. Du vil da få brune lakriskarameller som smaker akkurat like godt.

Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok kan du bruke et sukkertermometer. Reglene for temperatur på karamellrøren er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.

Her finner du vår oppskrift på lavkarbo Fox.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Nox - lakriskarameller
Lavkarbo Nox - lakriskarameller, uten tilsatt sukker!

Oppskrift på lavkarbo Nox / lakriskarameller

omhelse.no

 • Ant: 25-35
 • Tid: 5 timer
 • Nivå: Lett
Ingredienser
 • 2 dl kremfløte
 • 50 gram meierismør
 • 45 gram Finesse bakesukker (eller annen søtning)
 • 2 ss Sukrin sirup gold
 • 1 toppet ts lakrisrotpulver
 • 1 klype salt
 • 1 ts gelatinpulver
 • Svart konditorfarge (kan utelates, men da blir lakriskaramellene brune)
Fremgangsmåte 
 1. Bland alle ingrediensene i en kjele, unntatt gelatinpulver og konditorfarge. Ikke bruk for liten kjele, da vil ikke masse få høy nok temperatur. Dette er viktig for at karamellene skal stivne. Gi blandingen et oppkok.
 2. Kok dette på medium temperatur i ca. 30-40 minutter, rør om innimellom.
 3. Du vil se at Nox-blandingen tykner underveis. Mot slutten av koketiden tilsetter du gelatinpulveret, og evt. svart konditorfarge, dersom du ønsker helt svarte Nox. Rør rundt, slik at dette blander seg godt inn i massen. La det koke videre i minimum fem minutter, slik at gelatinpulveret løser seg godt opp.
 4. Massen kan skille seg dersom du har for høye varme på platen. Dersom den skiller seg, skru ned varmen og rør kraftig i blandingen, slik at den blir jevn og fin igjen.
 5. Dekk en liten firkantet plastboks/matboks med bakepapir. For å få papiret til å ligge fint i boksen kan du brette bakepapiret i hjørnene.
 6. Hell lakriskaramellen i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
 7. Skjær lavkarbo Nox / lakriskarameller i ønsket størrelse og pakk de deretter inn i matpapir eller bakepapir èn og èn.
 8. Oppbevares i kjøleskap frem til servering.

Tips 1: Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok, kan du ta den velkjente dråpetesten. Dette gjør du vet å helle en dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Den konsistensen du nå får, er den du vil få på det ferdige resultatet. Dersom du ikke syntes dråpe med karamell blir stiv nok, kok litt lengre.

Tips 2: Bruk gjerne et sukkertermometer under koking, dersom du har det. Reglene for temperatur på karamellrøre er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.

Tips 3: Dersom du ikke får rett konsistens på karamellen i dråpetesten og du ikke har termometer, tilsett 2 ss gelatinpulver istedenfor 1 ts. Dette skal i helt på slutten av koketiden, slik at kornene løser seg opp, men uten at gelatinet kokes over lengre tid.

Tips 4: Frys Nox-karamellene og ta de opp når du skal spise de. De har nydelig konsistens direkte fra fryst tilstand.

Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search