Saftige lavkarbo frokostrundstykker!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Det er veldig gøy å se at følgere i sosiale medier eksperimenterer med våre oppskrifter, og spesielt gøy når resultatet deles med oss. En av våre følgere i vår Facebookgruppe, Lavkarbo med omhelse.no, delte bilde av at hun hadde laget rundstykker av loffoppskriften vår.
Flere av medlemmene i gruppen ønsket å gjøre det samme og da tenkte vi at det kunne være til glede for mange at oppskriften deles her på omhelse.no.
To forskjellige varianter
Vi forsøkte to varianter, en med cottage cheese og en med creme fraiche. Vi har tidligere forsøkt andre oppskrifter ved å bytte på disse ingrediensene og faller alltid tilbake til at cottage cheese gir best konsistens og smak.
Men det betyr ikke at resultatet blir dårlig med creme fraiche, det betyr bare at vi foretrekker cottage cheese. Vi deler begge fremgangsmåtene under, slik at du kan velge den varianten som passer deg best.
Vi har brukt havrefiber i kombinasjon med pofiber i disse oppskriftene og syntes at denne kombinasjonen gir et godt resultat.
Her ser du oppskriften på lavkarbo loff som er utgangspunktet for disse rundstykkene.
Lavkarbo frokostrundstykker med cottage cheese (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 egg
- 300 g cottage cheese
- 35 g smeltet meierismør
- 1 dl varmt vann
- 80 g havrefiber
- 25 g fiberhusk (psyllium)
- 20 g pofiber
- 1 ts Finesse bakesukker
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø
Fremgangsmåte
- Bland egg, cottage cheese, smeltet smør og vann i en blender. Kjør massen helt til du har fått en klumpfri masse.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett det våte. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
- Form deigen til rundstykker og legg de på et bakebrett med bakepapir.
- Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær.
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Pensle rundstykkene med pisket egg og strø over ønsket topping.
- Stek på midterste rille i ovnen i 40-45 min. Ta de ut når de har fått fin farge på toppen.
- Avkjøl på rist. La hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.
Lavkarbo frokostrundstykker med creme fraiche
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 egg
- 200 g creme fraiche
- 50 g smeltet meierismør
- 1.5 dl varmt vann
- 110 g havrefiber
- 20 g fiberhusk (psyllium)
- 20 g pofiber
- 1 ts Finesse bakesukker
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø
Fremgangsmåte
- Bland det våte og det tørre godt sammen hver for seg før du blander dette sammen i en bolle. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
- Form deigen til rundstykker og legg de på et bakebrett med bakepapir.
- Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær.
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Sett til heving en lun plass i minst 30 minutter. Sett gjerne brettet over vasken som du fyller med varmt vann. Dekk til med plast og kjøkkenhåndklær for å holde på varmen.
- Pensle rundstykkene med pisket egg og strø over ønsket topping.
- Stek på midterste rille i ovnen i 35-40 min. Ta de ut når de har fått fin farge på toppen.
- Avkjøl på rist. La hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.
Dette er de beste lavkarbo rundstykkene jeg har prøvd. Tusen takk til dem som kom opp med denne oppskriften. Neste som skal prøves er bolleoppskriften, og jeg gleder meg 🙂
Så kjekt å høre! Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding 🙂
Hei. Disse så gode ut og jeg vil gjerne prøve de. Men stemmer det at de skal steke så lenge som opp til 40 min?
Hei 🙂 Så kjekt å høre at du vil teste oppskriften! Det stemmer at de skal steke så lenge, men følg med underveis 🙂 Blir lavkarbo-bakst stekt for lite får de svamp-aktig konsistens. Derfor stekes de over lengre tid for å dampe ut mest mulig væske.
Mine ble litt vel tørr, hva har jeg gjort feil?
Deigen var bløt og fin når jeg formet de for heving og steking. Men de hevet ikke heller. Tydeligvis gjort flere feil når jeg laget disse.
Men de er gode selv om de ble tørre.
Hei, da ville jeg sjekket om kjøkkenvekten er nøyaktig nok. Når man baker med fibermel er det viktig at kjøkkenvekten klarer å måle nøyaktig differanse på 5 gram opp og ned. Ellers kan du fort få for mye av en melsort og det gir tørr deig. Bare 10 gram ekstra havrefiber kan gjøre deigen tørr.
Disse er fantastisk gode 😍 En av de beste lk rundstykkene jeg har smakt 🤤
Så bra. Takk for tilbakemeldingen!