Lavkarbo rundstykker, med god brødkonsistens!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo frørundstykker er laget basert på vår oppskrift på lavkarbo frøbrød 2.0. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på dette brødet og mange skriver at de endelig at funnet et brød med god smak og perfekt brødkonsistens. Det var derfor ekstra gøy å få til skikkelig gode rundstykker med samme oppskrift.
Vi har gjort noen små endringer i forhold til mengden frø. Kombiner gjerne på en annen måte etter hva du har tilgjengelig.
Vil du har mer inspirasjon finner du mange lavkarbo brødoppskrifter her.
Lavkarbo frørundstykker (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 g creme fraiche
- 4 egg
- 60-70 g pofiber evt. havrefiber
- 65 g sesamfrø
- 80 g gresskarkjerner
- 10 g linfrø
- 15 g fiberhusk (psyllium)
- 2 ts eplesidereddik
- 2 ts bakepulver
- 1 ts Finesse bakesukker
- 0.5 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- Topping: egg og valgte frø
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle og elt godt. La deigen hvile i 10 minutter. Deigen skal være litt klissete.
- Form deigen til rundstykker. Bruk hansker eller smør hendene med litt olje eller vann. Tilsett ørlite pofiber dersom deigen er for klissete til at den kan formes. Legg rundstykkene på bakebrett med bakepapir.
- Pensle med pisket egg og strø over frø etter ønske.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Deilig med «brødmat» til kvelds! Enkel å lage og store rundstykker 👍🏼