Lavkarbo granola uten nøtter
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne lavkarbo granolaen uten nøtter er både sprø, smakfull og næringsrik – et perfekt alternativ for deg som enten følger et lavkarbokosthold eller har nøtteallergi.
Granolaen er laget med en blanding av sunne frø som solsikkefrø, chiafrø og linfrø, og får ekstra crunch fra gresskarkjerner og kokosflak. Kanel gir en varm og rund smak, mens SukrinSirup Gold og smeltet kokosolje binder det hele sammen og gir en mild sødme.
Sjekk også ut denne deilige lavkarbo nøttegranolaen.
Varier gjerne smaken ved å bruke andre kombinasjoner av frø og kjerner, eller ved å bruke SukrinSirup maple eller caramel. Lakrisrotpulver og kardemommer er andre tilsetninger som gir spennende smaks variasjoner.

Lavkarbo granola uten nøtter. Foto, Marie Gundersen.
Lavkarbo granola uten nøtter passer perfekt som topping på yoghurt, og kan nytes både til frokost, mellommåltid eller som en sprø topping på dessert.
Oppskriften på lavkarbo granola uten nøtter er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo granola (uten nøtter)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 70 g solsikkekjerner
- 70 g gresskarkjerner
- 30 g chiafrø
- 50 g linfrø
- 70 g kokosflak eller kokosmasse
- 1 ts kanel
- 1 ts salt
- 30 g kokosolje eller meierismør
- 40 g SukrinSirup Gold
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 160 grader over- og undervarme.
- Bland alle tørre ingredienser i en bolle.
- Tilsett smeltet kokosolje og sirup – bland godt.
- Fordel på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i 8 minutter. Rør om og stek i ytterligere 5-10 minutter, frem til granolaen er gyllen.
- Avkjøl helt – den blir sprø når den er kald.