Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus

Grillet kylling i jalapeñosaus, en skikkelig digg gryte!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus er en passe spicy gryte som vi nesten garanterer at alle vil like. Vi har brukt grillet kylling i denne oppskriften.

Jalapeño inneholder 2 500 – 10 000 scovillegrader, som er det målebarometeret man bruker for å skalere styrken på chili. Du kan lese mer om dette her.

Jalapeño er som oftest sterkere enn den røde eller grønne chilien man får kjøpt i norske butikker, men styrken varier. Rød chili har en styrke på ca. 5000 scovillegrader. I denne oppskriften har vi brukt en hel fersk jalapeño og syntes at styrken på retten ble medium sterk.

Du finner fersk jalapeno i matbutikker med bra frukt- og grønnsaksdisk, som Meny, eller i asiatiske butikker. Dersom du ikke får tak i fersk jalapeño kan du fint bruke syltet, som kan kjøpes på alle dagligvarebutikker.

Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo grillet kylling i jalapenosaus

Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 933kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 41g | Fett: 77g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 kyllinglår (ferdig krydret og grillet)
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 grønn paprika
  • 1 fersk jalapeño (evt. noen ss syltet jalapeño)
  • 200 g blomkål
  • 4 minimais
  • Meierismør til steking
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl vann
  • 100 g kremost naturell
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Riv kjøttet av beina og kutt i mindre biter. Behold skinnet, da dette gir god smak i gryten.
  • Kutt rødløk og paprika i små terninger og finhakk jalapeño. Kutt blomkål i små buketter og minimais i skiver.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek rødløk i noen minutter før du tilsetter paprika og jalapeño. Surr dette i noen minutter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. La putre i ca. 15 minutter, til grønnsakene er mør. Tilsett mer vann dersom du syntes gryten blir for tykk.
  • Smak til med salt og pepper.

Kommentar

Server kyllinggryten med en enkel salat og for eks. lavkarbo middagsrundstykker.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search