
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo gryterett med kjøttdeig er en deilig hverdagsgryte!
Gryterett er fint å lage når det har hopet seg opp grønnsaksrester i kjøleskapet og du ønsker å få brukt opp grønnsakene før de blir dårlig. Her kan du la kjøleskapet bestemme sammensetningen av grønnsaker som brukes i gryten.
Lavkarbo gryterett serverte vi med blomkålpuré. Du kan også servere gryten med en enkel salat eller med for eksempel blomkålris, som du finner oppskrift til her.

Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost
Skriv ut Pin VurderingAntall: porsjoner
Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Kalorier: 965kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 49g | Fett: 78g
Allergener


Melk

Selleri
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Gryterett
- 4 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 150 gram sellerirot
- 75 gram champignon
- 50 gram rød paprika
- Meierismør til steking
- 300 gram kjøttdeig av storfe
- 1,5 dl kremfløte
- 150 gram baconost
- 1 ss rød pesto
- Salt og pepper
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 ss meierismør
- 2 ss revet cheddarost
- 1 krm muskat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Gryterett
- Kutt løk i små terninger og finhakk hvitløk. Rens selleriroten og del den i terningen. Kutt paprika i strimler og champignon i skiver.
- Varm smør i en stekepanne og stek løken til den blir blank. Bland inn kjøttdeig, hvitløk og champignon, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
- Bland inn sellerirot og paprika og la dette surre i gryten et par minutter.
- Tilsett kremfløte, baconost og rød pesto. Bland godt og la gryten småputre til selleriroten er mør, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Blomkålpuré
- Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. ti minutter koketid.
- Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, revet cheddarost, muskat, salt og pepper.
Recent Posts