Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost

Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost. Servert med blomkålpuré. Enkel og smaksrik hverdagsmiddag. Gryterett er fint å lage når det har hopet seg opp grønnsaksrester i kjøleskapet og du ønsker å få brukt opp grønnsakene før de blir dårlig. Her kan du la kjøleskapet bestemme sammensetningen av grønnsaker. Dersom du ønsker å følge en oppskrift kan du følge denne oppskriften på lavkarbo gryterett og få en skikkelig smaksrik middag.

Lavkarbo gryterett serverte vi med blomkålpure. Du kan også servere dette med en enkel salat eller med blomkålris, som du finner oppskrift til her.

  • Pers: 2
  • Tid: 20 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser gryterett
  • smør til steking
  • 1 finhakket løk
  • 5 champignon skivet
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 pastinakk skjært i terninger
  • 1/2 rød paprika i strimler
  • 1.5 dl fløte
  • 150 gram baconost
  • 1 ss rød pesto
  • salt og pepper
Ingredienser blomkålpuré
  • 1 blomkålhode
  • 3 ss smør
  • 0.5 – 1 dl fløte
  • 1/4 ts muskat
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 ss revet cheddarost
  • salt og pepper
Fremgangsmåte lavkarbo gryterett 
  1. Smelt smør i en stekepanne og stek løk på middels varme til den blir blank. Bland inn hvitløk og champignon, og stek dette til soppen faller sammen.
  2. Tilsett kjøttdeigen og stek dette til den er gjennomstekt. Bland inn pastinakk paprika og la dette surre i ett par minutter.
  3. Hell over baconost, pesto og fløte. Bland godt og la dette småputre i ett par minutter. Smak til med salt og pepper.
Fremgangsmåte blomkålpure
  1. Skjær blomkålen i små buketter og stammen i terninger. Legg blomkålen i en kasserolle. Dekk blomkålen med vann og tilsett 1 ts salt i vannet. Kok opp og la dette koke til blomkålen blir mør.
  2. Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i 1 minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør og krydder. Tilsett ca. 0.5 dl fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen ble for fast.
  3. Bland inn parmesan og cheddarost, men ikke bruk stavmikser til dette.
  4. Server gjerne en enkel salat til lavkarbo gryterett og blomkålpure.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search