Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost

Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost, en deilig hverdagsgryte!

Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost, servert med blomkålpuré. Enkel og smaksrik hverdagsmiddag.

Gryterett er fint å lage når det har hopet seg opp grønnsaksrester i kjøleskapet og du ønsker å få brukt opp grønnsakene før de blir dårlig. Her kan du la kjøleskapet bestemme sammensetningen av grønnsaker.

Dersom du ønsker å følge en oppskrift kan du følge denne oppskriften på lavkarbo gryterett og få en skikkelig smaksrik middag.

Lavkarbo gryterett serverte vi med blomkålpure. Du kan også servere dette med en enkel salat eller med blomkålris, som du finner oppskrift til her.

Lavkarbo gryterett

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GRYTERETT MED KJØTTDEIG OG BACONOST

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 779.5kcal | Karbohydrater: 13.75g | Protein: 65.65g | Fett: 45.4g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Gryterett

  • Meierismør til steking
  • 1 løk finhakket
  • 5 små champignon skivet
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 400 gram kjøttdeig
  • 200 gram sellerirot skjært i terninger
  • 1/2 rød paprika i strimler
  • 1.5 dl fløte
  • 150 gram baconost
  • 1 ss rød pesto
  • Salt og pepper

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 1 krm muskat
  • 1 ss parmesan revet
  • 1 ss cheddarost revet
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

Gryterett

  • Smelt smør i en stekepanne og stek løken til den blir blank. Bland inn hvitløk og champignon, og stek dette til soppen faller sammen.
  • Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt. Bland inn sellerirot og paprika og la dette surre i gryten et par minutter.
  • Hell over fløte, baconost og rød pesto. Bland godt og la dette småputre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Blomkålpuré

  • Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Legg blomkålen i en kasserolle. Dekk med vann og kok til den er mør.
  • Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i ett minutt, uten lokk. Slik at vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør og muskat. Bruk stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré.
  • Vend inn parmesan og cheddarost med en sleiv, rett før servering.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search