Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost





Lavkarbo gryterett med kjøttdeig er en deilig hverdagsgryte!

Gryterett er fint å lage når det har hopet seg opp grønnsaksrester i kjøleskapet og du ønsker å få brukt opp grønnsakene før de blir dårlig. Her kan du la kjøleskapet bestemme sammensetningen av grønnsaker som brukes i gryten.

Lavkarbo gryterett serverte vi med blomkålpuré. Du kan også servere gryten med en enkel salat eller med for eksempel blomkålris, som du finner oppskrift til her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo gryterett

Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 965kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 49g | Fett: 78g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Gryterett

  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 150 g sellerirot
  • 75 g champignon
  • 50 g paprika
  • Meierismør til steking
  • 300 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 dl kremfløte
  • 150 g baconost
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss rød pesto
  • Salt og pepper

Blomkålpuré

  • 350 g blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss revet cheddarost
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Gryterett

  • Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk. Rens selleriroten og del den i terningen. Kutt champignon i skiver og paprika i strimler.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk og champignon til det blir mørt. Bland inn kjøttdeig og hvitløk, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  • Bland inn sellerirot og paprika og la dette surre i gryten et par minutter.
  • Tilsett kremfløte, baconost, vann og rød pesto. Bland godt og la gryten småputre til selleriroten er mør, ca. 10 min koketid. Smak til med salt og pepper.

Blomkålpuré

  • Skjær blomkål i små buketter og stilken i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn revet cheddarost, salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search