Lavkarbo høstsuppe med kylling
Lavkarbo høstsuppe med kylling er en varmende suppe som kombinerer næringsrike grønnsaker som selleri, gulrot og purreløk, som gir både god smak og næring.
Den kremede konsistensen fra crème fraîche løfter retten ytterligere. Oppskriften er ideell for kalde høstdager, og er både mettende og smaksrik.
Når du skal lage denne suppen kan du justere mengden grønnsaker og kjøtt, etter egne preferanser. Forsøk også gjerne med scampi eller svinekjøtt, dersom du liker det.
Sjekk også ut denne deilige kyllingsuppe, for inspirasjon til variasjon.
Oppskriften på lavkarbo høstsuppe med kylling er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo høstsuppe med kylling
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 g kyllingfilet eller lårfilet
- 1 hvitløksfedd
- 3 selleristenger
- 150 g knaskerøtter eller gulrot
- 0,5 purreløk
- 1 ss meierismør til steking
- 1 ts paprikapulver
- Salt og pepper
- 2 dl kyllingkraft
- 1 dl vann
- 150 g crème fraîche
- Urter eller spirer til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Kutt kyllingfilet i middels store biter. Finhakk hvitløk. Kutt selleri, knaskerøtter og purre i tynne skiver.
- Varm smør til middels varme i en kasserolle. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte. Krydre med paprikapulver, salt og pepper etter smak. Sett til side.
- Stek hvitløk, selleri, knaskerøtter og purreløk i kasserollen. Stek grønnsakene i 5-7 minutter.
- Hell i kyllingkraft, vann og crème fraîche og la det småkoke i ca. 15 minutter for å la smakene utvikle seg. Tilsett mer væske etter behov.
- Tilsett kyllingbitene i suppen, og la putre i noen minutter til kyllingkjøttet er gjennomvarmet.
- Smak til med paprikapulver, salt og pepper. Server gjerne med ferske urter eller spirer.
Denne var virkelig god.
Så kjekt å høre at den falt i smak!