Lavkarbo høstsuppe med kylling

Lavkarbo høstsuppe med kylling

Lavkarbo høstsuppe med kylling er en varmende suppe som kombinerer næringsrike grønnsaker som selleri, gulrot og purreløk, som gir både god smak og næring.

Den kremede konsistensen fra crème fraîche løfter retten ytterligere. Oppskriften er ideell for kalde høstdager, og er både mettende og smaksrik.

Lavkarbo høstsuppe med kylling. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo høstsuppe med kylling. Foto, Marie Gundersen.

Når du skal lage denne suppen kan du justere mengden grønnsaker og kjøtt, etter egne preferanser. Forsøk også gjerne med scampi eller svinekjøtt, dersom du liker det.

Sjekk også ut denne deilige kyllingsuppe, for inspirasjon til variasjon.

Oppskriften på lavkarbo høstsuppe med kylling er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo høstsuppe med kylling. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo høstsuppe med kylling

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 608kcal | Karbohydrater: 8,2g | Protein: 53g | Fett: 39g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 selleristenger
  • 150 g knaskerøtter eller gulrot
  • 0,5 purreløk
  • 1 ss meierismør til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl vann
  • 150 g crème fraîche
  • Urter eller spirer til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Kutt kyllingfilet i middels store biter. Finhakk hvitløk. Kutt selleri, knaskerøtter og purre i tynne skiver.
  • Varm smør til middels varme i en kasserolle. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte. Krydre med paprikapulver, salt og pepper etter smak. Sett til side.
  • Stek hvitløk, selleri, knaskerøtter og purreløk i kasserollen. Stek grønnsakene i 5-7 minutter.
  • Hell i kyllingkraft, vann og crème fraîche og la det småkoke i ca. 15 minutter for å la smakene utvikle seg. Tilsett mer væske etter behov.
  • Tilsett kyllingbitene i suppen, og la putre i noen minutter til kyllingkjøttet er gjennomvarmet.
  • Smak til med paprikapulver, salt og pepper. Server gjerne med ferske urter eller spirer.

Viser 2 kommentarer
  • Siv Vian Hauglie
    Svar

    Denne var virkelig god.

    • Marie Gundersen
      Svar

      Så kjekt å høre at den falt i smak!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search