Lavkarbo hverdagsbrød, nydelig keto-bakst!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo hverdagsbrød med mandelmel er et nydelig hverdagsbrød som passer perfekt i matpakken. Brødet holdet seg saftig og ferskt lenge.
Brødet er uten gluten og sukker, og inneholder svært få karbohydrater. Det har en helt vanlig brødkonsistens og er god på smak. Finn frem favorittpålegget ditt og kos deg med nydelige lavkarbo brødskiver.
Du kan erstatte pofiber med lik mengde fibrex (sukkeroefiber), dersom du ønsker det. Du bør ikke bytte pofiber med fiberhusk, da dette kan gi et seigt og klissete resultat.
Lavkarbo hverdagsbrød oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken og holder seg godt i opptil tre dager. Det kan også fryses. Skjær det gjerne i skiver slik at du kan tine enkle skiver når du ønsker det. Brødet blir sprøtt og godt i brødristeren.
Vi har også oppskrift på en skikkelig god lavkarbo loff, hvor vi har brukt blant annet havrefiber. Du finner oppskriften her.
Trenger du tips til andre lavkarbo frokostretter finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo hverdagsbrød med mandelmel (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 g cottage cheese
- 35 g smeltet meierismør
- 4 egg
- 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g sesamfrø
- 30 g pofiber
- 2 ss fiberhusk
- 1 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts Finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
- 1 ts salt
- Topping: pisket egg, valmuefrø eller sesamfrø
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Bland cottage cheese, smeltet smør og egg i en blender til en klumpfri masse.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle før du rører inn cottage cheese-blandingen.
- Form deigen til et brød og legg det på et bakebrett med bakepapir.
- Pensle brødet med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
- Stek på midterste rille i ovnen 30-35 minutter. Sjekk underveis.
- Avkjøles på rist.
Hei. Skal ikke dette brødet forheves?
Hei. Du trenger ikke forheve pga lang steketid og fordi det er bakepulver i deigen 😊