Frisk, sunn og god lavkarbo jordbærkompott med krem
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hva er vel bedre enn en deilig lavkarbo jordbærkompott til dessert? Det lurer vi på! Det fine med jordbær er (i tillegg til smaken) at de inneholder rundt 6.6 gram karbohydrater per 100 gram.
Jordbær er derfor en av få bærsorter som egner seg i et lavkarbo kosthold. Bringebær inneholder 3.2 gram karbohydrater per 100 gram, og funker også utmerket.
Dersom du ønsker å spise enda færre karbohydrater enn hva denne desserten inneholder kan du fint bytte jordbær med bringebær. Smak deg frem med rett mengde søtning, da bringebær er surere enn jordbær.
Vi laget kremen til denne desserten uten å tilsette ekstra søtning. Desserten blir både frisk og søt uten. Du kan også la være å tilsette søtning i jordbærkompotten, dersom du foretrekker det. Desserten vil likevel få søtsmak fra bær og krem. Her kan du smake deg frem til hva du liker best.
Vil du ha inspirasjon til andre desserter som er rask å lage har vi oppskrift på jordbær-iskrem som lages på fem minutter. Du finner oppskriften her. Du finner også massevis av lavkarbo desserter her.
Vil du har inspirasjon til annen lavkarbo mat, finner du mange gode oppskrifter her.
Lavkarbo jordbærkompott med krem
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 800 g frosne jordbær
- 3 ss Finesse bakesukker
- 0,5 ts vaniljepulver
- 1,5 dl kremfløte
- 1 økologisk sitron (skallet)
- Mynteblader
Fremgangsmåte
- Kok opp de frosne jordbærene i en kjele. Når bærene er tint og begynner å slippe ut væske, tilsetter du søtning og vaniljepulver.
- La jordbærene koke i 5-10 minutter, til du får ønsket konsistens. Rør forsiktig med en sleiv for å beholde noen av bærene hele. Unngå å bruke visp, da dette kan gjøre kompotten for glatt.
- Avkjøl jordbærkompotten til romtemperatur før du fordeler den i serveringsskåler.
- Pisk kremfløten til krem. Smak til med søtning. Server kremen til kompotten.
- Vask sitronen og rasp av det gule skallet. Dryss det raspede sitronskallet over desserten rett før servering. Pynt med ferske mynteblader for ekstra friskhet og farge.
Må man bruke vaniljepulver?
Du kan velge selv om du ønsker litt vaniljesmak eller ikke 🙂
Tusen hjertelig takk for svar. 🥰