Lavkarbo kinesisk wok med persille

Lavkarbo kinesiskinspirert wok med kylling og persille

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo kinesisk wok med persille er en skikkelig god middag med smaker som hvitløk, chili og persille. Vi har laget en digg saus med disse smakene som passer perfekt sammen med kylling og wok grønnsaker. Vi har valgt de grønnsakene vi syntes passet best i denne retten. Men bytt gjerne ut noen av ingrediensene og bruk for eksempel rødløk, vannkastanje, babymais eller bønnespirer.

Vi har tilsatt søtning i sausen for å få frem en sursøt smak som er vanlig i det kinesiske kjøkken. Du kan bruke den søtningen du foretrekker og smake deg frem til rett sødme.

Server gjerne denne woken sammen med shirataki nudler eller blomkålris.

Lavkarbo kinesisk wok er melkefri og glutenfri. Retten er også uten egg og nøtter.

Lavkarbo kinesisk wok med persille

LAVKARBO KINESISK WOK MED PERSILLE

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 499kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 46g | Fett: 26g
Allergener
Fisk
Sesamfrø
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Marinade

  • 400 g kyllingfilet strimlet
  • 3 fedd hvitløk raspet
  • 1 ss ingefær raspet
  • 1 chili finhakket
  • 1 neve persille hakket
  • 4 ss glutenfri soyasaus
  • 2 ts fish sauce
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss tomatpuré evt. dobbel mengde sukkerfri ketchup
  • 4 ts Sukrinmelis
  • 1 ts riseddik eller en annen eddik
  • 0.5 ts xanthan gum

Wok

  • 150 g champignon kuttet i båter
  • 100 g knaskegulrøtter kuttet i staver
  • 1 løk kuttet i båter
  • 100 g brokkoli kuttet i buketter
  • 0.5 paprika kuttet i båter eller staver
  • 100 g sukkererter
  • 150 g squash kuttet i båter
  • 1 lime saften
  • 0.5 dl vann
  • 2 never hakket persille

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en skål, unntatt kylling og xanthan gum.
  • Del marinaden i to skåler og tilsett kylling i den ene skålen. Bland godt og la kjøttet marineres i minimum 15 minutter.
  • Bland xanthan gum i skålen med gjenværende saus.
  • Kutt alle grønnsakene.
  • Stek kylling i en stekepanne med olje, til kyllingen er gjennomstekt. Har du lokk til stekepannen legger du lokk over og lar kyllingen stekes på medium temperatur. Ta kyllingen ut av stekepannen når den er klar.
  • Stek grønnsakene i samme stekepanne, uten å vaske den. Stekes til de er gjennomvarm, men fremdeles sprø.
  • Tilsett den stekte kyllingen, resten av sausen, limesaft og vann. kok opp og la putre et par minutter til du ser at sausen tykner. Tilsett ørlite mer xanthan gum, dersom du ønsker tykkere saus.
  • Strø over hakket persille når retten er klar.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search