Lavkarbo kokosbar med sjokolade
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Disse lavkarbo kokosbarene smaker lignende en god Bounty, bare i en mye sunnere versjon. Denne oppskriften består av både bær, kokosmasse og proteinpulver og er en næringsrik og deilig snacks.
Du kan enkelt gjøre denne oppskriften plantebasert og uten melk ved å velge et vegansk proteinpulver i stedet for myseprotein. Proteinpulver med vaniljesmak eller sjokoladesmak kan også benyttes for en annen smaksvariasjon.
Du har også valget mellom å bruke bringebær eller kirsebær, avhengig av din personlige preferanse, og basert på hvor mye karbohydrater du tillater i ditt kosthold. Næringsinnhold i denne oppskriften er regnet ut ved bruk av bringebær.
I oppskriften er det brukt Finesse bakesukker, men andre søtningsmidler kan også brukes. Sukrin gold kan for eksempel i litt større dose være et godt alternativ. Men da anbefaler vi deg å smake på masse underveis slik at du ikke får for mye sukrin som gir bitter smak.
Disse proteinbarene er perfekte for en sunn og energigivende snacks når som helst på dagen.
Sjekk også ut disse spennende oppskriftene på lavkarbo barer som passer som et digg mellommåltid: lavkarbo proteinbar; karamell, pekan og hvit sjokolade, lavkarbo mandelbar med bringebær og lavkarbo peanøttbar.
Oppskriften på lavkarbo kokosbar med sjokolade er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo kokosbar med sjokolade
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kokosbarer
- 55 g kokosolje
- 125 g kirsebær eller bringebær, ferske eller frosne
- 150 g kokosmasse
- 40 g proteinpulver uten smak, eller en annen sort
- 30 g Finesse bakesukker
Sjokoladetrekk
- 160 g mørk sjokolade uten sukker
- 1 ss kokosolje
Fremgangsmåte
- Smelt kokosolje i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder, eller i en kjele. I en kraftig blender eller stavmikser, blend bærene med flytende kokosolje, til det er helt jevnt.
- Rør inn kokosmasse, proteinpulver og finesse bakesukker, og rør til alt er godt blandet.
- Legg bakepapir i en brødform og press massen ned i bunnen. Sett i frysen og la stå i 4 timer eller til det er frossent.
- Kutt opp i barer som du legger på et bakepapir.
- Smelt sammen mørk sjokolade og kokosolje over vannbad. Dypp barene i smeltet sjokolade ved hjelp av en gaffel. Legg barene på et fat eller skjærebrett dekket av bakepapir.
- La stå i kjøleskapet 1-2 timer til sjokoladen har stivnet. Enjoy!