Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus

Smaksrike og saftige lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus!

Lavkarbo kyllingkjøttboller lager du enkelt hjemme. Det som er supert med å lage kjøttboller selv er at du fint kan variere smaken. Vi har her brukt ulike typer krydder og ingefær som smaksforsterker. Du kan eksperimentere med andre typer krydder, dersom du ønsker det.

Det er tilsatt pofiber i disse lavkarbo kyllingkjøttbollene. Pofiber erstatter brødsmuler, som ofte brukes i kjøttboller for å gjøre dem saftig. Det anbefales derfor å bruke dette, men det går også helt fint uten.

Server gjerne denne retten med smørdampede rosenkål eller brokkoli.

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus er glutenfri.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus
Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 955kcal | Karbohydrater: 9,4g | Protein: 47g | Fett: 79g
Allergener
Egg
Melk
Sennep
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kyllingkjøttboller

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss pofiber (gjør kjøttbollene saftig, men kan utelates)
  • 1 egg
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Meierismør til steking

Fløtesaus

  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ts tørket timian

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • Malt muskat
  • Salt og pepper

Serveringstips

  • Dampet rosenkål

Fremgangsmåte

Kyllingkjøttboller

  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle til en klissete masse. La stå i ca. 5 min. Form kjøttboller med fuktede hender eller med to skjeer. Legg klar på et fat.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek på alle sider i stekepannen, til kjøttbollene er gylden og gjennomstekt.

Fløtesaus

  • Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. La sausen putre i 10-15 min, slik at den tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Rør inn kyllingkjøttbollene og eventuelt steikesjy.

Blomkålpuré

  • Rens blomkål og del den i buketter og kutt stilken i terninger. Legg i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til den er mør.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré med stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Server gjerne med dampet rosenkål.

Viser 2 kommentarer
  • Eva Lian
    Svar

    5 stjerner
    Kyllingkjøttbollene er fantastisk gode og saftige. Er blitt en av mine favoritter.

5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search