Ovnsbakt laks med asiatiske smaker
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Laks med søt soyasaus er en skikkelig god rett som er enkel å lage. Den passer like godt i hverdagen som til helgemat. Laks med søt soyasaus kan serveres med det tilbehøret du foretrekker. Vi serverte laksen med lavkarbo potetsalat uten potet og feldsalat.
Du kan variere smaken på marinaden slik du ønsker. Noen eksempler er å blande inn raspet ingefær, finhakket chili og hvitløk. Røkt paprikapulver gir også en spennende smak.
Du kan erstatte sambal oelek med sriracha, men vær obs på at sriracha har et høyere innhold av karbohydrater og er generelt et mer prosessert produkt eller sambal oelek.
Topp gjerne laksen med grovhakkede salte peanøtter før du steker den i ovnen.
Du trenger ikke å bruke søtning i marinade dersom du ikke ønsker søt soyasaus. Men sødmen gir en ekstra god smak på laksen. Vi har brukte Sukrin gold som søtning. Sukrinmelis kan også brukes.
Lavkarbo laks med søt soyasaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 laksefileter
- 4 ss glutenfri soyasaus
- 2 ss olivenolje
- 3 ss sitronsaft
- 3 ss Sukrin gold
- 2 ts sambal oelek (chilipasta, vurder mengden etter styrke på retten)
Tilbehør
- 4 porsjoner potetsalat uten potet
- Feldsalat og sitronbåt etter ønske
- Ferske urter til servering etter ønske
Fremgangsmåte
- Legg laksefiletene i en ildfast form.
- Bland de resterende ingrediensene godt sammen i en skål før du heller over laksen. La stå på kjøkkenbenken i 30 minutter.
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Stek laksen midt i ovnen i 12-17 minutter. Steketid avhenger av tykkelsen på laksen. La hvile i noen minutter i formen før du serverer fisken.
- Server med potetsalat uten potet, grønn salat og sitronbåt. Drys over ferske urter dersom du ønsker det.
Denne med den hjemmelagde «potetsalat uten poteter» var ekstremt god.
Kjekt å høre! Takk for tilbakemeldingen!