Lavkarbo laksewok med sursøt saus

Lavkarbo laksewok med sursøt saus, en smaksopplevelse!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo laksewok med sursøt saus er en spennende lavkarbo fiskerett. Du kommer ikke til å merke at dette er en sukkerfri sursøt saus.

Sausen smaker likt som den sursøte sausen som serveres på kinarestaurant. Du finner den samme sausen i vår oppskrift på lavkarbo innbakt kylling. Den finner du her.

Vi har brukt sukrin melis som søtning i denne retten. Les mer om de ulike søtstoffene her. Brukes sukrinmelis i store mengder, kan man oppleve en metallisk og kjølende smak. I denne oppskriften får man ikke denne smaken, fordi andelen søtning er under 20% i forhold til de øvrige ingrediensene.

Du kan også anvende annen type søtning dersom du ønsker det. Det er bare å smake seg frem. Du finner informasjon om søtningsgrad på søtstoffer i denne artikkelen.

Dersom du mot alle odds har mer igjen av denne sykt gode sausen, kan du fint oppbevare resten i en krukke i kjøleskapet, og anvende den i en annen wok.

Lager du denne retten til kun én person, kan du bare halvere mengden på alle ingrediensene, og du får samme resultat.

Lavkarbo laksewok i sursøt saus er sukkerfri, glutenfri, nøttefri og laktosefri.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Lavkarbo laksewok med sursøt saus

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 664kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 46g | Fett: 37g
Allergener
Fisk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sursøt saus

  • 50 g eplecidereddik
  • 120 g Sukrinmelis
  • 120 g ketchup uten sukker
  • 2 finhakket hvitløksfedd
  • 3.5 dl vann
  • 2 ts glutenfri soyasaus eller tamari soyasaus

Laks

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein (kuttet i terninger)
  • Nøytral olje til steking
  • 2 ss glutenfri soyasaus eller tamari soyasaus
  • 0,5 lime, saften

Wok

  • 0,5 rødløk
  • 0,25 grønn paprika
  • 0,25 gul paprika
  • 0,25 blomkål kuttet i små buketter
  • 70 g hermetisk vannkastanje
  • 1 neve sukkererter
  • Evt. bytt noen grønnsaker med for eks mini mais og/eller bambusskudd
  • 2 never hakket kruspersille eller fersk koriander
  • Du kan gjerne la være å tilsette blomkålbuketter i woken og heller servere blomkålris som tilbehør.

Fremgangsmåte

  • Begynn med sausen, slik at den får god tid til å tykne mens du lager det andre. Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Varm opp og la sausen småputre mens du rører med jevne mellomrom. Sausen vil tykne etter ca. 20 minutter.
  • Kutt grønnsakene i litt store biter.
  • Varm olje i en stekepanne og stek laksebitene. Hell over soyasaus/tamari og skvis over saften fra lime. Legg fisken i en skål når den er gjennomstekt.
  • Tilsett ekstra olje i den samme stekepannen og hell over grønnsakene. Stek grønnsakene på høy temperatur i noen minutter, slik at de blir gjennomvarm men fortsatt er sprø.
  • Hell over sausen og vend inn laks og hakket kruspersille eller koriander.

Kommentar

Serveres med for eksempel blomkålris eller sellerirotpuré, eller spis woken som den er uten ekstra tilbehør.

Viser 2 kommentarer
  • Freddy Johansen
    Svar

    Hvor mange karbohydrater er det i denne oppskriften?

    • omhelse.no
      Svar

      Kanskje rundt 6-7 per g porsjon. Du kan regne det ut nøyaktig på karbohydrattabellen.no.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search