Lammekjøtt kokt i smakfull øl-saus
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo lammegryte med øl, gulrot og fennikel er en spennende gryte med smaksrike ingredienser.
Visste du at innholdet av karbohydrater varierer etter modningsgraden på gulroten? Knaskegulrøtter eller snacks-gulrøtter som vi har brukt i denne retten har færre karbohydrater enn fullmodne gulrøtter.
De har 4,2 gram karbohydrater per 100 gram. Vanlige gulrøtter har 6,7 gram per 100 gram.
Lavkarbo øl
Vi har brukt Aass sitt glutenfrie lavkarbo-øl i sausen. Du kan fint lage denne retten uten øl, dersom du ønsker det. Da erstatter du væsken med vann og tilsetter gjerne 1 ss viltfond i tillegg, for kraftigere smak.
Du kan bruke hvilken som helst ølsort, men sørg for at den er lavkarbo og glutenfri, dersom du ønsker en lavkarbo lammegryte.
Lavkarbo lammegryte er glutenfri. Den kan også enkelt lages laktosefri. Da unnlater du å tilsette creme fraiche. Du trenger ikke å erstatte dette med andre tilsvarende produkter. Creme fraiche er brukt for å gi en litt rundere smak, men retten er også god uten.
Vi du ha tips til andre digge lavkarbo oppskrifter, finner du mange oppskrifter her.
Lavkarbo lammegryte med øl og fennikel
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 150 g sellerirot
- 100 g snacks-gulrot
- 50 g fennikel
- 400 g gryteklart lammekjøtt i stykker
- Salt og pepper
- Meierismør til steking
- 1 ss tomatpuré
- 0,5 ts tørket rosmarin
- 1,5 dl vann
- 1,5 dl lavkarbo øl (for eks. Aass Lite glutenfri øl)
- 100 g Crème Fraîche
- 1 ts rødvinseddik
- 1 laurbærblad
Blomkålpuré
- 300 g blomkål (evt. sellerirot)
- 2 ss meierismør
- 0,5 ts timian
- Salt og pepper
- Muskat
Fremgangsmåte
- Kutt sjalottløk i staver og finhakk hvitløk. Kutt sellerirot, snacks-gulrøtter og fennikel i terninger.
- Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Varm smør i en gryte til medium/høy temperatur og fres kjøttet sammen med sjalottløk.
- Når kjøttet er brunet, tilsett hvitløk, tomatpuré og rosmarin. Stek videre i et minutt før du røren inn alle grønnsakene, vann, øl, Crème Fraîche, rødvinseddik og laurbærblad. Kok opp og la putre i ca. 30 min.
Blomkålpuré
- Rens blomkål og del i terninger. Legg i en kjele med vann og kok opp. La koke i ca. 10 min, til den er mør.
- Hell av kokevannet og rør inn smør. Lag jevn puré med stavmikser. Smak til med timian, muskat, salt og pepper.
veldig god