Er du på jakt etter lavkarbo loff uten melk og gluten? Vi har oppskriften til deg!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Loff er vanligvis det mest usunne brødet man kan spise, og det med minst næringsstoffer. Vanligvis vil loff mette lite, og mange opplever at de sliter med fordøyelsesubehag om de spiser for mye.
Lavkarbo loff derimot er ganske rikt på næring. Det metter godt og inneholder rikelig med fiber som er godt for tarmfunksjonen.
Vi har tidligere publisert en oppskrift på lavkarbo loff som inneholder cottage cheese og vi har fått mange spørsmål om hvordan dette brødet kan gjøres melkefritt. Vår kjære følger Sissel/@snitzzel på Instagram, baker uten melk og har eksperimentert videre med vår oppskrift på lavkarbo loff. Til glede for andre som spiser melkefritt har vi, med tillatelse fra Sissel, fått lov til dele hennes versjon av lavkarbo og melkefri loff.
Havrefiber
I dette brødet har vi brukt havrefiber som er et reint fibermel. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor svært lavkarbo vennlig. Du kan kjøpe havrefiber i de fleste helsekostforretninger eller på tights.no.
Gjæringsprosess
Vi har brukt gjær i denne oppskriften og dette bidrar til at brødet hever, samtidig som det gir brødet en deilig smak av gjærbakst. For å aktivere gjæren har vi tilsatt Finesse bakesukker. Andre gode alternativer er yaconsirup eller inulinpulver, som begge aktiverer og gir næring til gjæren. Du kan lese mer om bruk av gjær i lavkarbo bakst her.
Her finner du oversikt over mange deilige middager som passer perfekt sammen med nystekt lavkarbo loff.
Lavkarbo loff - melkefri (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 100 g kokosmelk (ikke lett)
- 150 g mandelmelk uten sukker
- 35 g smør uten melk eller olje
- 4 egg
- 1.5 dl vann
- 1.5 ts tørrgjær
- 1 ts Finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
- 70 g havrefiber
- 30 g pofiber
- 3 ss fiberhusk
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- Til topping olje, valmuefrø eller sesamfrø
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett de våte ingrediensene og elt til en fast deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
- Form deigen til et brød og legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Brødet skal ikke stekes i brødform.
- Skjær riller på toppen av brødet, slik du ser på bildet. Pensles med smaksnøytral olje og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
- La brødet heve på en lun plass i 30 minutter.
- Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 45-55 minutter til det er gyllent. Sjekk underveis.
- Brødet avkjøles på rist. La brødet hvile minst 10 minutter før du skjærer i det.
Hei! Jeg lager dette brødet nå og det ser godt ut, men det står at det ikke hever så mye. Hos meg har det hevet ganske mye. Jeg ser ikke at det står noe om temperert væske i oppskrift. Og siden det bare skal heve i 30 mn så temperete jeg vannet ganske varmt og heltemelk og egg (som er kalde) oppi der! Det var ihvertfall vellykket👍🏻 Hadde jeg kunnet lagt ut bilder så skulle jeg gjort det😍
Hei, så flott at du fikk til god heving. Kanskje du har hatt litt god topp på skjeen med bakepulver eller har store teskjeer:) Bakepulver er det mest potente hevemiddelet i lavkarbo bakst. Gjær bidrar med litt heving, og når alle forholdene er lagt til rette, slik du har gjort, så får man litt mer effekt. Jeg syntes derimot at den effekten er så liten at funksjonen med å temperere væske og heve lenge blir mye jobb for lite resultat. Du kan gjerne forsøke å bake brødet uten temperert væske og se selv om resultatet er så stort at du ønsker å legge i den ekstra innsatsen 🙂 Det er jo ingenting i veien for å gjøre den ekstra jobben dersom man har tid og lyst! Takk for tilbakemeldingen.
Dette brødet vart sååå vellykka, tusen takk for oppskrift 🙂
Dette brødet vart sååå vellykka, tusen takk for oposkrift.
Så flott! Glad du likte oppskriften 🙂
Anbefales! Deilig loff uten både frø og melk 🤩 Kommer til å bale dette igjen.
Så flott! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Har laget brødet en gang, ble veldig vellykket! Og enkelt. Tilsatte endel ulike frø, og det ble veldig bra.
Ikke form det for flatt, da det ikke hever særlig i ovnen. Spent på å se om det blir like bra neste gang