Lavkarbo matcha latte

Lavkarbo matcha latte

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Matcha er en type te som er kjent for sitt høye innhold av antioksidanter sammenlignet med vanlig te. Matcha inneholder også koffein. Den stammer fra Japan og er laget av spesialdyrkede teblader som males til et fint pulver.

Blant de mange helsefremmende stoffene i matcha finner vi polyfenoler, en type antioksidant som er viktig for å beskytte cellene mot skade fra frie radikaler, og dermed kan bidra til å redusere risikoen for kroniske sykdommer.

Matcha kan også bidra til å regulere blodsukkeret, noe som gjør det til et godt valg for personer som ønsker å opprettholde en stabil energi gjennom dagen.

Det finnes flere typer matcha, og generelt har den som er sterkest på fargen flere næringsstoffer og høyere innhold av antioksidanter. Dette skyldes at de mest næringsrike bladene har blitt dyrket under skygge, noe som øker klorofyllinnholdet og gir matcha dens karakteristiske dype grønne farge.

Matcha har blitt svært populær de siste årene, og blir ofte brukt i både drikke og dessert. Oppskriften kan nytes kald som den er, men en kan også tilberede varm matcha latte.

Lavkarbo matcha latte

Lavkarbo matcha latte. Foto, Marie Gundersen.

Valg av melk og søtning

I denne oppskriften er det brukt Alpro soyamelk uten sukker som inneholder 0 gram karbohydratet. Denne plantemelken skummer bedre enn mandelmelk uten sukker, også er soyamelk mer nøytral på smak. Men du velger den sorten du foretrekker. Helmelk kan også brukes for de som inkluderer melk i kostholdet sitt.

Matcha har en naturlig smak som kan minne om en blanding av grønn te og gress. Litt søtning vil gjøre smaken mer nøytral og ikke så basisk. Det er brukt Sukrinmelis i oppskriften, men her kan hvilken som helst søtning benyttes. Den kan også nytes uten søtning.

For å bevare smaken på matcha må ikke pulveret varmes til høyere temperatur enn 80 grader. 100 grader er kokepunktet, så vannet skal være under kokepunktet når det blandes med matcha-pulveret. Bruker du for varmt vann vil matcha smake mer bittert.

Andre måte å justere smaken er ved å tilsette litt kardemomme, kanel eller vanilje.

Oppskriften på lavkarbo matcha latte er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo matcha latte

Lavkarbo matcha latte

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 15 minutter
Antall: 1 glass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 49kcal | Karbohydrater: 1,7g | Protein: 4g | Fett: 2g
Allergener
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

 • 1-2 ts matcha pulver
 • 2 dl vann
 • 1 dl soyamelk uten sukker
 • 1 ss Sukrinmelis
 • Isbiter til servering

Fremgangsmåte

 • Bruk en matchavisp i bambus eller en flaske for å riste matchapulveret sammen med varmt vann som holder en temperatur på rundt 80 grader. Er vannet varmere enn dette vil smaken på latten bli mer bitter.
 • Varm opp soyamelk og lag skum med en melkeskummer eller bruk en steamer.
 • Hell matcha i et glass med isbiter og tilsett steamet soyamelk.
 • Tilsett søtning etter behov. Dryss gjerne litt matcha på toppen.

Kommentarer
 • Robert Helle
  Svar

  5 stjerner
  Knallgod!

5 from 1 vote

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search